Γιατί τα σκυλιά τρέμουν στον ύπνο τους;

Γιατί τα σκυλιά τρέμουν στον ύπνο τους;
Αν καθίσεις να παρατηρήσεις τον σκύλο σου μια μέρα θα αντιληφθείς πως ενώ κοιμάται τρέμει ή κάνει κουνάει τα πόδια του. Δεν είναι μόνο το δικό σου τετράποδο που το κάνει! Αλλά γιατί τα σκυλιά τρέμουν στον ύπνο τους;

Οι κτηνίατροι αναφέρουν πως τα σκυλιά τρέμουν στον ύπνο τους και είναι κάτι που δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθώς είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες πρέπει πραγματικά να σε προβληματίσει.

Γιατί, λοιπόν, τα σκυλιά τρέμουν στον ύπνο τους;

Σύμφωνα με τον Dr Stanley Coren, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Clumbia και νευροψυχολόγος ερευνητής αναφέρει πως ο κύριος λόγος για τον οποίο τα σκυλιά τρέμουν στον ύπνο τους είναι επειδή βλέπουν όνειρα!

Σύμφωνα με την κτηνίατρο Dr Diarra Blue, τα σκυλιά έχουν έναν κανονικό κύκλο ύπνου REM όπως κι εμείς και έτσι όταν φτάσουν σε βαθύτερο ύπνο, βλέπουν όνειρα. Οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό το όνειρο -είτε κυνηγούν μια γάτα είτε ψάχνουν για καλό φαγητό- μπορεί να τρέμουν και να κάνουν κινήσεις με τους μύες όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Και αυτές οι συσπάσεις εμφανίζονται πιο συχνά σε νεαρά και μεγαλόσωμα σκυλιά.

Πόσο συχνά ονειρεύονται τα σκυλιά;

Σύμφωνα με τον Coren ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους ονειρεύεται κάθε περίπου 20 λεπτά και το όνειρο τυπικά θα διαρκέσει ένα λεπτό. Και πώς μπορείς να το καταλάβεις; Το αντιλαμβάνεσαι όταν η αναπνοή του σκύλου σου γίνεται ακανόνιστη ή μπορείς να δεις την ότι τα μάτια του κινούνται ακόμα κι όταν είναι κλειστά.

Η συχνότητα και το μήκος των ονείρων εξαρτάται απ’ το μέγεθος του σκύλου. Τα μεγαλύτερα σκυλιά έχουν λιγότερα όνειρα αλλά διαρκούν περισσότερο.

Κι έτσι, ο σκύλος σου τρέμει στον ύπνο του επειδή πάλι κάτι ονειρεύτηκε! Επομένως την επόμενη φορά που θα τον δεις να τρέμει μη του φωνάξεις γιατί πιθανότατα θα τον τρομάξεις και θα του χαλάσεις το όνειρο. Αν θέλεις να τον ηρεμήσεις μπορείς να το χαϊδέψεις πολύ απαλά!
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget