Έχασες τον σκύλο σου; Έξυπνοι τρόποι για να τον βρεις!

Έχασες τον σκύλο σου; Έξυπνοι τρόποι για να τον βρεις!
Έχασες τον σκύλο σου; Τότε ξέρεις πολύ καλά τι πάει να πει εφιάλτης και ξέρεις πόσο τρομακτική μπορεί να είναι η εμπειρία…Μπορεί ο σκύλος σου να έχει βγει έξω στον κήπο και να τον ψάχνεις σαν τρελός και η ανακούφιση όταν τον βρίσκεις δεν περιγράφεται. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και πιο σοβαρές περιπτώσεις…

Αν έχασες τον σκύλο σου, μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί μαρτύριο, χάνεις τον ύπνο σου και δεν ησυχάζεις μέχρι να τον βρεις. Ευτυχώς, όμως, υπάρουν πολλές επιλογές κι έξυπνοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τον βρεις πιο εύκολα και γρήγορα.

Φυσικά οι παραδοσιακές μέθοδοι αναζήτησης είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις. Αν έχασες τον σκύλο σου πρέπει αμέσως να καλέσεις την αστυνομία, καταφύγια ζώων αλλά και κτηνιάτρους και να τους ενημερώσεις αναλυτικά.

Μπορείς επίσης, να φτιάξεις μερικές αφίσες με την εικόνα του σκύλου σου και να τις κολλήσεις στη γειτονιά σου με τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε κάποιος να βοηθήσει. Παράλληλα, μπορείς να ρωτήσεις του γείτονες και τους φίλους σου και να ζητήσεις τη βοήθειά τους ώστε να “χτενίσετε” όλη την περιοχή.

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φυσικά είναι ακόμα πιο εύκολο να βρεις τον σκύλο σου. Μπορείς να το ποστάρεις στο Facebook αλλά και σε σελίδες φιλοζωικών ώστε αν κάποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Μπορείς να κατακλύσεις τα social media, όπως και το Instagram και το Twitter. Όλοι θα καταλάβουν την αγωνία και την ανησυχία σου και θα σε βοηθήσουν να βρεις τον σκύλο σου.

Παράλληλα, υπάρχουνε εφαρμογές οι οποίες πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, όπως είναι η ελληνική εφαρμογή Doggo. To Doggo, είναι το πιο χρήσιμο app για το pet σου, για πολλούς λόγους αλλά συμβάλλει και στο να βρεις τον σκύλο σου πιο εύκολα.

Το Doggo έχει μια ειδική εφαρμογή που αν έχεις φτιάξει profile στον σκύλο σου υπάρχει ένα κουμπάκι ο “φάρος”, το “έχω χαθεί”.

«Στην κακή περίπτωση που ένας σκύλος χαθεί, μπορεί ο ιδιοκτήτης να ενεργοποιήσει αυτό το κουμπί και οι υπόλοιποι βλέπουν πως πάνω στον χάρτη αυτό το σκυλάκι δεν εμφανίζεται με την κανονική καρφίτσα αλλά με την καρφίτσα του “φάρου”. Άρα ανοίγουν το profile, βλέπουν τον σκύλο κι έχουν το νου τους μήπως δουν κάτι. Κι έχεις και τον άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μέσω του Doggo με τον ιδιοκτήτη, ώστε να τον ειδοποιήσεις» αναφέρει η Παναγιωτοπούλου Αναστασία, μέλος της ομάδας του app.

Όπως κι αν έχει, χρειάζεται να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να δράσεις άμεσα!
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget