Θωρακίστε σε 5 βήματα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!

Θωρακίστε σε 5 βήματα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!
Λίγα θεάματα είναι πιο όμορφα από ένα τέλεια στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όσο και αν μας αρέσει το δέντρο μας, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία του σκύλου σας… και του δέντρου.

Κατ 'αρχάς, ας δούμε πώς ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να φαίνεται στα μάτια του σκύλου σας:

"Μια γιγαντιαία εσωτερική τουαλέτα - ζήτω!"

"Φώτα που αναβοσβήνουν και λαμπερά παιχνίδια για μένα πάνω στα κλαδιά! - ζήτω"

"Ένα γιγαντιαίο πιάτο με νερό κι έναν κορμό δέντρου στη μέση (για φυσικά δέντρα) - ζήτω!"

Με αυτό κατά νου, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πως το θέαμα και οι μυρωδιές του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να εμπνεύσουν ακόμα και τα πιο καλόβολα σκυλιά για μια εξερεύνηση. Εφαρμόστε τις παρακάτω συμβουλές για να είναι όλοι πιο ασφαλείς, τετράποδα και δέντρο, στο σπίτι σας:

1. Βάλτε το Δέντρο στην κατάλληλη θέση

Αποφύγετε την τοποθέτηση του δέντρου μπροστά από το αγαπημένο παράθυρο παρατήρησης του σκυλιού σας ή τη γωνιά που του αρέσει να αράζει. Αν το σκυλάκι σας τρέχει στην πόρτα κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι, μη βάλετε το δέντρο στο δρόμο του, μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε ένα τεράστιο χάος με σπασμένα στολίδια και ένα τραυματισμένο ζωάκι! Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το δέντρο μπροστά από έναν τοίχο και να το στερεώσετε καλά.

2. Στολίστε σοφά

Ακόμη και υπό την επίβλεψή σας, οι ουρές και η περίεργη μύτη μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχίες, οπότε κρεμάστε τα εύθραυστα στολίδια προς την κορυφή του δέντρου, και βάλτε τα άθραυστα στο κάτω μέρος. Αποφύγετε βρώσιμα στολίδια και στολίδια που είναι επικίνδυνα σε περίπτωση κατάποσης- διακόσμηση όπως πούλιες, αστεράκια και τεχνητό χιόνι. Ελέγξτε προσεκτικά το πάτωμα για τυχόν πευκοβελόνες ή άγκιστρα στολιδιών, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη αν το ζωάκι σας τα καταπιεί. Για πρόσθετη ασφάλεια, εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης των μεταλλικών άγκιστρων για τα στολίδια με υφασμάτινα ή από σπάγγο.

3. Προλάβετε την ηλεκτροπληξία

Δέστε όλα τα καλώδια μαζί και αν μπορείτε κολλήστε τα στον τοίχο. Αποσυνδέετε τα καλώδια όταν δεν είναι σε χρήση, και ρίξτε πιπέρι σε όλα τα καλώδια αν υποψιάζεστε ότι μπορεί κάποιος να τα μασουλήσει.

4. Προσοχή με τα φανταχτερά καλάθια δώρων!

Από το κρασί και τη σοκολάτα, τους γκουρμέ καφέδες, τα καρύδια και τις καραμέλες, ο καθένας αγαπά τις λιχουδιές- δώρα, το ίδιο και τα σκυλάκια μας! Τοποθετήστε τα καλάθια με τα δώρα κάπου ψηλά και ασφαλίστε τα από τα αδιάκριτα σκυλάκια ώστε να μην δελεάζονται από τους απολαυστικούς θησαυρούς.

5. Απαγορεύστε την πρόσβαση

Το νερό στο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορεί να έχει φυτοφάρμακα, βακτήρια και συντηρητικά που περιέχουν επικίνδυνα συστατικά, όπως η ασπιρίνη - σίγουρα δεν θέλετε να τα δοκιμάσει ο σκύλος σας! Χρησιμοποιήστε τη φούστα του δέντρου ή μια πετσέτα για να καλύψετε τη βάση του δέντρου και κλείστε του την πρόσβαση τις ώρες που δε θα είστε σπίτι για να επιτηρείτε το αγαπημένο σας τετράποδο!
Πηγή: keeppet.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget