O σκύλος σου έχει την έκτη αίσθηση!

O σκύλος σου έχει την έκτη αίσθηση!
Οι σκύλοι εκτός ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι μας, που πάντα θα μας αγαπούν και δεν θα μας προδώσουν ποτέ, μπορούν να μας προ-ειδοποιήσουν για τα άσχημα που πράγματα που ίσως έρθουν. 

Σίγουρα μπορούν να αισθανθούν αν κάποιος μας πλησιάσει για να μας κάνει κακό και ξέρουν ότι τα μωρά είναι αθώα οπότε δύσκολα θα τα πειράξουν. Αυτά τα έχουμε πει ήδη, αλλά πρέπει επίσης να ξέρεις ότι ο σκύλος σου μπορεί να σε ειδοποιήσει για φυσικές καταστροφές και όχι μόνο!

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο σκύλος σου έχει την έκτη αίσθηση. Δεν βλέπει νεκρούς ανθρώπους, όπως στην σχετική ταινία, αλλά μπορεί να σε προστατεύσει από τα δεινά που έρχονται…

Από την αρχαία Ελλάδα οι σκύλοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο εγκέλαδος θα χτυπήσει. Υπάρχουν αναφορές όπου σκύλοι εγκατέλειπαν πόλεις που στη συνέχεια καταστράφηκαν από σεισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι σκύλοι έχουν τόσο πολύ καλή ακοή που μπορούν να ακούσουν τις πλάκες της γης που χτυπάνε μεταξύ τους. Άλλοι πάλι λένε ότι οι σκύλοι μπορούν να προβλέψουν τον σεισμό μέσω τον ποδιών τους. Όπως και να έχει οι σκύλοι μπορούν να διαισθανθούν το σεισμό και μας προειδοποιούν με το γάβγισμα τους.

Ακριβώς όπως με τους σεισμούς οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν αν έρχεται καταιγίδα. Οι καταιγίδες γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν. Μέσω της όσφρησης οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν το ρεύμα που υπάρχει στον αέρα ακόμα και αν η καταιγίδα είναι μακριά. Και με την ακοή τους όμως μπορούν να ακούσουν βροντές από πολύ μακριά.

Σίγουρα έχεις ακούσει ιστορίες ότι σκύλος έσωσε το αφεντικό του επειδή ο σκύλος είχε καταλάβει ότι το αφεντικό του είχε καρκίνο πριν ακόμα το καταλάβει το αφεντικό. Οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν αν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος γιατί μπορούν να μυρίσουν τις “οσμές της ασθένειας”. Οι οσμές αυτές είναι πολύ λεπτές και ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τις μυρίσει. Ο σκύλος όμως με την “σούπερ-μύτη” του μπορεί. Οι ειδικοί λένε ότι αν ένας σκύλος μυρίζει ένα άτομο μανιωδώς τότε το άτομο αυτό πρέπει να κοιταχτεί άμεσα.

Στο θέμα υγείας, οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν αν κάποιο άτομο μπορεί να πάθει κρίση επιληψίας. Υπάρχουν σκύλοι που εκπαιδεύονται για τέτοιες περιπτώσεις αλλά οι περισσότεροι μπορούν να το καταλάβουν από μόνοι τους. Οι σκύλοι το καταλαβαίνουν ενστικτωδώς αλλά αυτοί που είναι εκπαιδευμένοι μπορούν να βοηθήσουν το αφεντικό τους.

Υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε μια έγκυος θα γεννήσει. Υπάρχουν ιστορίες σκύλων που δεν έφευγαν από το πλευρό εγκύων που μετά από λίγη ώρα, ήταν η στιγμή που θα γεννούσαν. Οι σκύλοι μπορούν να ξέρουν πότε φτάνει η ώρα του τοκετού γιατί μπορούν να καταλάβουν ότι το σώμα της γυναίκας “αλλάζει” για την διαδικασία του τοκετού.
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget