Πώς θα συστήσεις τον ντροπαλό σκύλο σου σε νέους ανθρώπους!

Πώς θα συστήσεις τον ντροπαλό σκύλο σου σε νέους ανθρώπους!
Υπάρχει περίπτωση ο σκύλος σου να είναι ντροπαλός ή να φοβάται όταν έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με άλλους ανθρώπους. Τότε είναι που πρέπει εσύ να αναλάβεις δράση ώστε ο σκύλος σου να νιώσει άνετα!

Υπάρχουν μερικά tips που θα κάνουν τον σκύλο σου να νιώσει πιο άνετα όταν συναντά νέους ανθρώπους ή άλλους τετράποδους φίλους!

Πώς πρέπει, λοιπόν, να συστήσεις τον σκύλο σου σε νέους ανθρώπους; Πρέπει να δώσεις τον χώρο και το χρόνο στο σκυλάκι σου προκειμένου να νιώσει την οικειότητα.

Άσε το σκύλο σου να κάνει το πρώτο βήμα
Δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις ένα καινούργιο πρόσωπο να πλησιάσει το σκύλο σου, να του μιλήσει ή να τον αγγίξει αλλά πρέπει να αφήσεις τον σκύλο σου να κάνει το πρώτο βήμα. Να πλησιάσει το άτομο, να το μυρίσει και να αποκτήσει μια οικειότητα.

Ζήτα απ’το καινούργιο πρόσωπο να δώσει μια λιχουδιά
Μια καλή κίνηση είναι το καινούργιο πρόσωπο να πετάξει μια λιχουδιά στον σκύλο σου, χωρίς να έχει eye contact μαζί του!

Μην ανταμείβεις το σκύλο σου αν συνεχίζει να είναι φοβισμένος ή ντροπαλός
Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεις τη διαδικασία να φοβάται όταν είναι περιτριγυρισμένος από καινούργια άτομα!

Γιατί μερικά σκυλιά δυσκολεύονται όταν συναντούν νέους ανθρώπους;

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι κάνει ένα σκυλί να νιώθει φοβισμένο απέναντι σε ορισμένους μόνο ανθρώπους αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η έγκαιρη και θετική κοινωνικοποίησή τους είναι το κλειδί για να αποκτήσουν τα σκυλιά αυτοπεποίθηση.

Η κρίσιμη περίοδος κοινωνικοποίησης είναι μεταξύ 3 και 12 εβδομάδων.
Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, τα κουτάβια να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους αλλά και σκυλιά.
Πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget