6 Τρόφιμα που δεν πρέπει να μοιραστείς με τον σκύλο σου!

6 Τρόφιμα που δεν πρέπει να μοιραστείς με τον σκύλο σου!
Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να μοιραζόμαστε με τον σκύλο μας. Μπορούμε να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι μαζί του, να το ντύνουμε με τον σκούφο του Άγιου Βασίλη κτλ., αλλά αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να το ταΐζουμε ορισμένα τρόφιμα.

Τα περισσότερα σκυλιά αγαπάνε τα τρόφιμα που βλέπουν εμάς να τρώμε, παρόλα αυτά ορισμένα είναι αρκετά επικίνδυνα για τα σκυλιά και καλύτερα να μην τους τα δίνουμε.

Τα αβοκάντο
Ενώ το αβοκάντο είναι τοξικό για ορισμένα ζώα, σε σκύλους και γάτες, δεν περιμένουμε να δούμε σοβαρά σημάδια. Σε μερικούς σκύλους και γάτες μπορεί να εμφανιστεί ήπια διαταραχή στο στομάχι εάν το ζώο έχει φάει σημαντική ποσότητα από τη φλούδα του αβοκάντο.

Ζύμη ψωμιού
Επειδή η ζύμη ψωμιού περιέχει μία τοξίνη, τα σκυλιά που το έχουν καταναλώσει μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα όπως έλλειψη συντονισμού, αποπροσανατολισμό ή επιθυμία για εμετό.

Σοκολάτα
Πιο επικίνδυνη θεωρείται η μαύρη σοκολάτα, επειδή είναι και η λιγότερο επεξεργασμένη. Ανάλογα με την ποσότητα της κατανάλωσης, τα σημάδια που παρατηρούνται μπορεί να κυμαίνονται από εμετό, αυξημένη δίψα, κοιλιακή δυσφορία έως σοβαρή διέγερση, μυϊκές δονήσεις, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, υψηλή θερμοκρασία σώματος, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο.

Σταφύλια και σταφίδες
Τα σκυλιά που έχουν φάει σταφύλια ή σταφίδες μπορεί να εμφανίσουν τάσεις για εμετό, λήθαργο ή διάρροια εντός 12 ωρών. Καθώς τα σημάδια προχωρούν, τα σκυλιά γίνονται ολοένα και πιο αφυδατωμένα, αρνούνται να φάνε και μπορεί να παρουσιάσουν μια παροδική αύξηση της ούρησης.

Κρεμμύδια και σκόρδο
Η βλάβη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που προκαλείται από τα κρεμμύδια και το σκόρδο στα σκυλιά γενικά δεν γίνεται αντιληπτή μέχρι τρεις έως πέντε ημέρες μετά την κατανάλωση τους.

Ξηροί καρποί
Η κατανάλωση τους σπάνια θα είναι θανατηφόρα στα σκυλιά, μπορεί ωστόσο να προκαλέσει πολύ δυσάρεστα συμπτώματα που μπορεί να παραμείνουν μέχρι και 48 ώρες. Τα αναπτύσσουν αδυναμία στα πίσω πόδια τους, φαίνεται να έχουν πόνο, μπορεί να έχουν τρόμο και μπορεί να αναπτύξουν πυρετό χαμηλού βαθμού.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget