Πίτ Μπουλ Τερριέ

Ράτσα:  Pit Bull - Πίτ Μπουλ Τερριέ
Μέγεθος:  Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Έντονη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Το Πιτ Μπουλ ίσως είναι η πιο παρεξηγημένη ράτσα σκύλου. Υπάρχει η αντίληψη ενός σκύλου «δολοφόνου» που επιτίθεται αδιακρίτως σε ζώα και ανθρώπους. Στην πραγματικότητα είναι ένας σκύλος πολύ γλυκός, με ευχάριστη προσωπικότητα, τρυφερός και φιλικός, πρόθυμος να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου αυτούς που αγαπά. Έχει πολύ όμορφη σχέση με τα παιδιά όλων των ηλικιών και μπορεί ακόμα να συμβιώσει αρμονικά με όλων των ειδών τα ζώα αν κοινωνικοποιηθεί νωρίς και σωστά. Το σωστά κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο Πιτ Μπουλ δεν θα πρέπει να λειτουργεί ενστικτωδώς αλλά ούτε και θα κάνει πίσω σε μια πρόκληση.

Είναι γνωστό το ότι κάνει τους ιδιοκτήτες του να γελάνε. Είναι αστείος σε σημείο που γίνονται γελοίος. Ωριμάζει αργά, μπορεί να μην επιδείξει το πραγματικό του ταμπεραμέντο ακόμα και μέχρι φτάσει 3 ή ακόμη και 4 ετών. Απλά επειδή το κουτάβι σας έφτασε 1 έτους χωρίς να έχει επιδείξει επιθετικότητα προς άλλα ζώα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το εκδηλώσει ποτέ.

Φροντίδα & Υγεία

Το Πιτ Μπουλ είναι γενικά μία υγιή ράτσα, είναι επιρρεπή όμως σε δυσπλασία του ισχίου, κληρονομικό καταρράκτη, εκ γενετής καρδιοπάθειες και αλλεργία στο γρασίδι.

Το Πιτ Μπουλ μαδάει σε μέτριο βαθμό και το τρίχωμά του είναι πολύ εύκολο στην περιποίηση, χρειάζεται απλά βούρτσισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ιστορία

Το Πιτ Μπουλ προέρχεται από διασταύρωση μεταξύ Staffordshire, bull terrier και bulldog κυνομαχιών που γινόταν τον 19ο αιώνα.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget