Κοκόνι

Ράτσα:  Greek Kokoni - Κοκόνι
Μέγεθος:  Μικρό (7-14 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Έντονη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Αντέχει τη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Σκύλος συντροφιάς, σκύλος ειδοποίησης, φύλακας μικρών οικόσιτων ζώων. Τον βρίσκουμε σε πολλά αγγεία και παραστάσεις των παππούδων μας πότε να κυνηγάει κάποιο ποντικό και άλλοτε να παίζει με τα μικρά παιδιά του σπιτιού. Το μικρόσωμο Κοκόνι το βρίσκουμε σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
Μικρόσωμο σκυλί με όχι πολύ μακρύ τρίχωμα στο πρόσωπο και στο εμπρός μέρος των ποδιών του αλλά με πολύ και μακρύ τρίχωμα στην ουρά του και στο πίσω μέρος των ποδιών του όπως και στη κοιλιά του. Έχει μεγάλα μάτια και καμαρωτό περπάτημα και πεφτά τα αυτιά που του δίνουν ένα αέρα αριστοκρατίας. Το δέρμα του είναι σφιχτό πάντου, σε όλο του το σώμα και δεν κάνει σακκούλες στο λαιμό , όπως σε άλλες φυλές. Γαυγίζει για να σας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει και είναι αεικίνητο και αστραποβόλο.
Είναι τόσο χαριτωμένο και έξυπνο που δεν το διάλεξαν τυχαία οι προγονοί μας για συντροφιά στα σπίτια τους. Πάντα χαρούμενο, ανεξάρτητο και φουντωτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πεκινουά ή ένα τεριέ. Η μουσουδίτσα του μοιάζει λίγο με της αλεπούς αφού είναι μακριά και το σώμα του είναι λίγο πιό μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Αλλά αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι τα μεγάλα και καθαρά μάτια του. Μιά ακόμα λεπτομέρεια, έχει πολύ καλή υγεία και δεν θα σας απασχολήσει ούτε με τα μάτια , ούτε με τα οστά του. Αυτό είναι το κοκόνι,η μικρόσωμη ελληνική ράτσα συντροφιάς.

Φροντίδα & Υγεία

Δεν έχει προβλήματα υγείας λόγω του ότι έχει εναρμονηστεί πλήρως στις συνθήκες της χώρας μας από αρχαιοτάτων χρόνων

Ιστορία

Φυλή με αρχαία καταγωγή. Άπειρες αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα, ειδώλια και νομίσματα φανερώνουν την ύπαρξή του και την τόσο κοντινή σχέση του με την αρχαία ελληνική οικογένεια. Από αναφορές σε κείμενα και γκραβούρες ο σκύλος αυτός εμφανίζεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε μια αδιάσπαστη συνέχεια σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget