3 Συμβουλές για ατίθασες γατούλες!

Οι γατούλες είναι από τα πιο αγαπητά κατοικίδια αλλά και από τα πιο ατίθασα! Ποια είναι τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ιδιοκτήτης γάτας και πως μπορούμε  να τα αντιμετωπίσουμε;

1. Γάτα που λερώνει στο δωμάτιο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε εάν η γάτα μας αρχίσει να λερώνει ξαφνικά στο σπίτι είναι να την πάμε στο γιατρό για να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία της γάτας. Εάν αποκλείσουμε το πρόβλημα υγείας τότε ενδεχομένως όταν καθόταν κάποια φορά στην τουαλέτα της κάτι να την ενόχλησε ή να την τρόμαξε και έτσι να μην θέλει να επιστρέψει εκεί. Τι μπορείτε να κάνετε; Για αρχή να της αλλάξετε τουαλέτα και μάλιστα να την τοποθετήσετε σε τελείως διαφορετικό σημείο από πριν. Επίσης, θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτήν όλη τη μέρα.

2. Επιθετική γάτα.

Πρέπει να καταλάβετε τί είναι αυτό που κάνει τη γάτα επιθετική. Ίσως είναι φοβισμένη οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να απαλλαχτεί από το φόβο της βοηθώντας την και κρατώντας την μακριά από αυτό που τη φοβίζει. Εάν ζηλεύει τότε θα πρέπει να εντοπίσουμε τί είναι αυτό που ζηλεύει. Εάν για παράδειγμα ζηλεύει κάποιο άλλο πρόσωπο γιατί πιστεύει πως το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς αυτόν τότε καλό θα ήταν να του δώσουμε την ευκαιρία να τη φροντίσει, να την ταΐσει και να τη χαϊδέψει ούτως ώστε να έρθουν πιο κοντά.

3. Ακόνισμα νυχιών.

Εάν η γάτα σας συνηθίζει να ακονίζει τα νύχια της στα έπιπλά σας και όχι στον ειδικό στύλο, τότε πολύ απλά τοποθετήστε το στύλο σε ένα σημείο ανάμεσα στο σημείο του ύπνου της και το φαγητού. Ο στύλος που είναι στο οπτικό της πεδίο πιο συχνά , θα την προσελκύσει περισσότερο.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget