Ντόμπερμαν-Doberman

Doberman
Ράτσα:  Doberman - Ντόμπερμαν
Μέγεθος:  Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Αυτό δεν είναι σκυλί για τον καθένα. Απαιτεί έναν ιδιοκτήτη που να είναι δίκαιος, ήρεμος και επιτακτικός. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιβληθεί με ευγενικό και υπομονετικό τρόπο. Αυτό το σκυλί είναι αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη του και τυφλά πιστό και υπάκουο. Είναι γεννημένος φύλακας είναι πολύ επιφυλακτικό με την παρουσία των ξένων. Είναι ενεργητικό, άφοβο, αποφασισμένο για όλα και σε εγρήγορση. Το Ντόμπερμαν απολαμβάνει την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι υπερβολικά πιστό και υπερπροστατευτικό για την οικογένεια και την περιοχή του. Αυτή η ράτσα συνυπάρχει καλύτερα με τα μεγαλύτερα προσεκτικά και διακριτικά παιδιά. Δεν μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με άλλα οικιακά κατοικίδια. Αυτή η ράτσα είναι περισσότερο ικανή να συνδεθεί με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα με ένα μόνο μέλος της οικογένειας. Το Ντόμπερμαν απαιτεί τη συνεχή προσοχή και δεν είναι καλό να το αφήνουμε μόνο του για μεγάλες χρονικές περιόδους. Δεν συστήνεται σε άπειρο ιδιοκτήτη σκύλου. Είναι πολύ δραστήριο, χρειάζεται ευρύχωρη αυλή και να ασκείται τακτικά για να εκτονώνει την ενέργεια του.

Φροντίδα & Υγεία

Προβλήματα υγείας: μυοκαρδιοπάθειες, δυσμορφία των αυχενικών σπονδύλων που μπορεί να συνεπάγεται ασταθές βάδισμα, υποθυρεοειδισμός, υπερβολική αιμορραγία κατά τη διάρκεια ή μετά από εγχείρηση, καρκίνος στα οστά, δερματίτιδες.

Το Ντόμπερμαν απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση. Ένα βούρτσισμα κάθε βδομάδα είναι αρκετό. Δεν χάνουν πάρα πολύ τρίχα.

Ιστορία

Προερχόμενο από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1860, το Ντόμπερμαν χρησιμοποιήθηκε ως προσωπικός φύλακας και φρουρός, εξολοθρευτής βραβερών ζώων (ποντίκια κ.ά.), τσοπανόσκυλο και κυνηγόσκυλο. Ανεπτυγμένη από το Louis Dobermann, αυτή η ράτσα είναι μια από τις λίγες που πήραν το όνομά τους από ένα πραγματικό πρόσωπο. Αυτή η ευγενική και περήφανη ράτσα υπηρέτησε ηρωικά και κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και είναι το επίσημο σκυλί μάχης του Σώματος Πεζοναυτών του Αμερικανικού Στρατού.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget