Θα δικαστεί στις 17 Μαΐου του 2017 ο αστυνομικός που κάλυπτε όσους κακοποιούν ζώα στην Αμοργό!

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αναμένεται (καθώς έχει αναβληθεί μαζί με τη σημερινή ήδη τέσσερις φορές) να δικαστεί στις 17 Μαΐου του 2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου αστυνομικός του Α.Τ. Αμοργού ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην επιβάλλει πρόστιμα και να μην πραγματοποιήσει συλλήψεις – παρά τις καταγγελίες – ώστε να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη κακοποιητές ζώων.

Το χρονικό της υπόθεσης.

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αναμένεται (καθώς έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές) να δικαστεί στις 18 Ιανουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου αστυνομικός του Α.Τ. Αμοργού ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην επιβάλλει πρόστιμα και να μην πραγματοποιήσει συλλήψεις – παρά τις καταγγελίες – ώστε να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη κακοποιητές ζώων.

Αυτό ο κατηγορούμενος δεν το θεώρησε κακοποίηση αλλά φροντίδα...

Την συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού κατήγγειλε στην Εισαγγελία Νάξου στις 5 Απριλίου 2013 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ενώ αντίστοιχη επιστολή έστειλε και στους προϊσταμένους του οι οποίοι μετά από Ε.Δ.Ε. του επέβαλαν και πειθαρχική ποινή.

Το σκυλί ήταν γεμάτο τσιμπούρια και δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιο...

Θυμίζουμε ότι παρά την αστυνομική «προστασία» που προσέφερε ο συγκεκριμένος ένστολος στον δράστη με το τελάρο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου τον Νοέμβριο του 2013 τον καταδίκασε (αριθμός απόφασης 428/27-11-2013) με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ μετά την μήνυση που κατάθεσε εναντίον του η «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού».

Έτσι καταρρίπτονται και τα επιχειρήματα του αστυνομικού που προσπαθούσε να πείσει άπαντες ότι αδίκως διώκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος και ότι αυτοί που παρανομούν είναι τα μέλη του φιλοζωικού, τα οποία ως συνήθως υπερβάλλουν ενώ ο δράστης το έχει σαν παιδί του…

Η κτηνιατρική γνωμάτευση λέει όσα έκρυψε ο αστυνομικός και ο ιδιοκτήτης του σκύλου...

Το ζώο, η Λίζα, τελικά αφαιρέθηκε από τον δυνάστη του με εισαγγελική εντολή αρχικά προσωρινά στις 17 Απρίλιου 2013 και οριστικά στη συνέχεια – με δικαστική απόφαση – καθώς διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων από την εξέταση και γνωμάτευση της κτηνιάτρου Μαρίας Δεσπότη, που έχει ημερομηνία έκδοσης 22 Μαρτίου 2013, ότι το ήταν άρρωστο από τα άπειρα τσιμπούρια στο σώμα του, «ατράνταχτη απόδειξη» του πόσο ο συγκεκριμένος άνδρας το αγαπούσε και το «είχε σαν παιδί» του κάτι το οποίο ενστερνίστηκε πλήρως ο συγκεκριμένος αστυνομικός που πλέον κατηγορείται για την παράβαση καθήκοντος.

Τα παράσιτα από το κορμί του ζώου...

Για απαράδεκτη συμπεριφορά του και την συγκάλυψη εκείνων που κακοποιούν ζώα στο νησί, όπως προείπαμε, ο συγκεκριμένος άνδρας τιμωρήθηκε μάλιστα με πειθαρχική ποινή από την υπηρεσία του. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων Γεώργιο Γιαννόπουλο – ο οποίος ενημέρωσε με επιστολή του στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 την Π.Φ.Π.Ο. – μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης, από την οποία προέκυψαν σε βάρος του συναδέλφου τους στοιχεία περί πειθαρχικής του ευθύνης, και με σχετική απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου επιβλήθηκε σ’ αυτόν η προβλεπόμενη πειθαρχική ποινή.

Η καταγγελία σε βάρος του αστυνομικού από την Π.Φ.Π.Ο. βασίζεται σε μια σειρά από γεγονότα που έχουν συμβεί εδώ και χρόνια αναφορικά με θέματα διαχείρισης καταγγελιών για κακοποίηση ζώων στην Αμοργό. Οι καταγγελίες των αυτοπτών μαρτύρων – για τις αβλεψίες της Αστυνομίας – είναι καταγεγραμμένες σε σχετικές καταθέσεις που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και εκεί περιγράφεται ότι από το 2009 ο κατηγορούμενος κάνει τα «στραβά μάτια» και αρνείται να εφαρμόσει την νομοθεσία ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Πηγή: https://www.zoosos.gr
Διαβάστε επίσης
loading...
loading...
Εάν σας άρεσε το άρθρο...κοινοποιήστε το!!!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.