Μάθε πώς να προστατέψεις το κατοικίδιό σου από το κρύο με αυτούς τους τρόπους

Μάθε πώς να προστατέψεις το κατοικίδιό σου από το κρύο με αυτούς τους τρόπους
Μπορεί τα σκυλιά και οι γάτες να μπορούν να φοράνε ρουχαλάκια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Λίγοι ξέρουν ότι τα σκυλιά και οι γάτες μπορούν να υποφέρουν από κρυοπαγήματα και υποθερμία όταν έχει κρύο.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να προστατέψεις το κατοικίδιό σου από το κρύο για να παραμείνει ασφαλή και ζεστό καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Βεβαιώσου ότι όλα τα κατοικίδια ζώα έχουν ένα ζεστό μέρος για ύπνο στο σπίτι. Και αυτό το ζεστό μέρος θα πρέπει να είναι μακριά από το πάτωμα και από ρεύματα. Τα γατάκια και οι γάτες θα εκτιμήσουν ένα θερμαινόμενο μαξιλάρι ή ένα κρεβάτι.

Μην αφήνεις τα μικρά σε μέγεθος, κοντοκουρεμένα σκυλιά ή τα κουτάβια ή τα μεγάλα ηλικιακά σκυλιά έξω χωρίς επίβλεψη. Τα σκυλιά με πλούσιο τρίχωμα και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σκυλιά μπορεί να απολαμβάνουν το κρύο και το χιόνι, αλλά και αυτά θα πρέπει να ζουν κυρίως εντός του σπιτιού με την οικογένεια.

Τα σκυλιά που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους χρειάζονται άφθονο νερό. Δεν μπορούν να κάψουν θερμίδες χωρίς νερό και αν δεν μπορούν κάψουν θερμίδες, δεν μπορούν να ζεσταθούν. Επίσης. χρησιμοποίησε ένα μπολ από ανθεκτικό υλικό, κεραμικό ή σκληρό πλαστικό και όχι μεταλλικό. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, η γλώσσα του σκύλου μπορεί να κολλήσει και να παγώσει στο μέταλλο.

Χτένιζε συχνά το τρίχωμα του σκύλου σου. Το μπερδεμένο τρίχωμα δεν θα το προστατέψει από το κρύο.

Μετά από μια βόλτα, σκούπισε τα πόδια του. Συγκεκριμένα σκούπισε τα πόδια του και την περιοχή του στομάχου για να αποτρέψεις την κατάποση αλάτων ή επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Ποτέ μην αφήνεις το σκυλί σου μόνο, ειδικά αν έχει έντονα καιρικά φαινόμενα. Βεβαιώσου ότι φοράει το microchip του και ότι έχει ταυτοτητούλα.

Μην αφήνεις ποτέ ένα κατοικίδιο ζώο μόνο του μέσα σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κρύου. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει ως ψυγείο. Κρατώντας το κρύο στο χώρο, μπορεί να παγώσει μέχρι θανάτου το ζώο.

Αν υπάρχουν αδέσποτες γάτες στην περιοχή σου, χτύπα δυνατά ή πάτα με δύναμη την κόρνα πριν βάλεις μπρος την μηχανή. Στην προσπάθειά τους να παραμείνουν ζεστές, οι γάτες συχνά καταφεύγουν στην μηχανή ή στο λάστιχο του αυτοκινήτου.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget