Η ηπατική νόσος στα σκυλιά μπορεί να είναι μοιραία. Μάθε ποια είναι τα συμπτώματα

Η ηπατική νόσος στα σκυλιά μπορεί να είναι μοιραία. Μάθε ποια είναι τα συμπτώματα
Το ήπαρ είναι ένα όργανο πολλαπλών λειτουργιών. Όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα σκυλιά. Το ήπαρ αποτοξινώνει το όλες τις χημικές ουσίες που εισάγονται στον οργανισμό, αποθηκεύει βιταμίνες, λίπος, σάκχαρα και μέταλλα, παράγει την χολή και παράγει ορμόνες.

Λόγω του σημαντικού ρόλου που παίζει στις σωματικές λειτουργίες του κατοικίδιου ζώου, η ηπατική νόσος στα σκυλιά μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Ας μάθουμε περισσότερα για τα συμπτώματα, τις αιτίες, τις θεραπείες, τη διάγνωση και την πρόγνωση της ηπατικής νόσου σε σκύλους.

Συμπτώματα της ηπατικής νόσου στα σκυλιά

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν ο αγαπημένος σας σκύλος είναι άρρωστος, το ξέρεις. Αλλά όταν μιλάμε για την ηπατική νόσο σε σκύλους, το σκυλάκι σου μπορεί να μην παρουσιάσει πολλά προφανή συμπτώματα. Ή, χειρότερα, μπορεί να μην παρουσιάσει καθόλου συμπτώματα.

Τα περισσότερα συμπτώματα της ηπατικής νόσου είναι μη συγκεκριμένα με την πιθανή εξαίρεση του ίκτερου ή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος. Τα συμπτώματα της ηπατικής νόσου σε σκύλους ποικίλλουν επίσης ανάλογα με το εάν η ασθένεια είναι οξεία ή χρόνια και μπορεί να περιλαμβάνει εμετό, διάρροια, αδυναμία, λήθαργο, πυρετό, ανορεξία, απώλεια βάρους και προβλήματα θρόμβωσης. Σε περίπτωση θρόμβωσης, το κατοικίδιό σου ζώο μπορεί να έχει κηλίδες αίματος ή μώλωπες στο δέρμα του και στους βλεννογόνους του, καθώς και κιτρίνισμα στο δέρμα και στα μάτια του.

Μια από τις κύριες λειτουργίες του ήπατος είναι η αποτοξίνωση, έτσι τα συμπτώματα της ηπατικής νόσου σε σκύλους συνήθως είναι εμετός και διάρροια. Μπορεί, επίσης, να παρατηρήσεις ότι το κατοικίδιο ζώο σου έχει ένα φουσκωμένο στομάχι, το οποίο είναι σύμπτωμα πιο προηγμένης ηπατικής νόσου σε σκύλους.

Τι προκαλεί ηπατική νόσο στα σκυλιά και πως να το αποτρέψεις

Η ηπατική νόσο είναι μια ευρεία περιγραφή μιας ποικιλίας καταστάσεων και μπορεί να περιλαμβάνει μόλυνση, τοξικότητα και νεοπλασία. Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ράτσα που να έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει από την ηπατική νόσο. Η μόνη πρόληψη είναι να αποφεύγονται οι γνωστές τοξίνες και να ελέγχονται οι τιμές στις θεραπείες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο ήπαρ.

Σε γενικές γραμμές, όταν πρόκειται για πρόληψη ασθενειών στο κατοικίδιο ζώου σου, συμπεριλαμβανομένης της ηπατικής νόσους, είναι πάντα μια υγιεινή διατροφή. Μια ακατάλληλη διατροφή, ειδικά τα τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά και χημικά, μπορεί να βλάψει το ήπαρ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις τις ασθένειες του ήπατος είναι να ακολουθείς μια υγιεινή δίαιτα για τον σκύλο σου και να δίνεις φάρμακα όταν είναι απαραίτητο. Ο στόχος είναι να περιοριστεί η ποσότητα των τοξινών που πρέπει να φιλτράρει το ήπαρ. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία και τον έλεγχο του προβλήματος

Διάγνωση και θεραπεία της ηπατικής νόσου στα σκυλιά

Η διάγνωσης της ηπατικής νόσους σε σκύλους αρχικά γίνεται μέσω εξετάσεων του αίματος και ο κτηνίατρος μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιήσει υπερηχογράφημα ή πυρηνική ιατρική απεικόνιση. Μια βιοψία συχνά καθορίζει την τελική διάγνωση.

Η θεραπεία θα εξαρτηθεί από τη συγκεκριμένη διάγνωση που προκαλεί την ηπατική νόσο και μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά, βιταμίνες, συμπλητώματα ήπατος, φάρμακα για την χολή, εντερική σίτιση και πιθανή χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση των δυσπλασιών.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget