Πώς τα σκυλιά μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα!

Πώς τα σκυλιά μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα!
Πώς τα σκυλιά μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα, γιατί ναι μπορούν να το κάνουν κι αυτό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έρχεται να λύσει την οποιαδήποτε αμφιβολία είχαμε πάνω στο θέμα.

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν ότι καλό θα ήταν να μην κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι με τον σκύλο μας. Παρόλα αυτά, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Mayo Clinic Proceedings διαπίστωσε ότι τα σκυλιά στην πραγματικότητα μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κοιμόντουσαν μ’ έναν μόνο σκύλο στο ίδιο υπνοδωμάτιο, είχαν καλύτερο ύπνο, ενώ όσοι κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι με τον σκύλο τους, παρουσίασαν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Έτσι, αν τον τελευταίο καιρό δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ήρθε η ώρα να κάνεις λίγο χώρο στο κρεβάτι σου για να χωρέσει και ο σκύλος σου, που σίγουρα θα σου χαρίσει πιο ξεκούραστο ύπνο!

Οι τρόποι που τα σκυλιά μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα
Νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια

Η έρευνα στο περιοδικό Mayo Clinic Proceedings διαπίστωσε ότι εκείνοι που ανέφεραν ότι δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα στον ύπνο τους, αισθάνονταν πιο ασφαλής όταν είχαν δίπλα τους έναν σκύλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν μας εκπλήσσει, αν σκεφτούμε ότι στην περίπτωση ληστείας, ένας σκύλος το πιο πιθανό είναι να μας προειδοποιήσει έγκαιρα.

Μειώνουν το άγχος

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα κατοικίδια ζώα βοηθούν στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Εάν αγχώνεσαι εύκολα, τότε καλό θα ήταν να αρχίσεις να κοιμάσαι αγκαλιά με τον σκύλο σου, γιατί θα σε βοηθήσει πραγματικά.

Κοιμόμαστε πιο γρήγορα

Όταν κοιμόμαστε δίπλα σε ένα κατοικίδιο ζώο, μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε και πιο γρήγορα. Την ίδια στιγμή, όταν είμαστε κοντά σ’ ένα σκύλο αυξάνεται η ροή της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την αγάπη και την ευτυχία.

Δεν έχουμε εφιάλτες

Όσοι υποφέρουν από εφιάλτες ή αϋπνία, το να μοιράζονται το κρεβάτι με έναν σκύλο, μπορεί πραγματικά να συμβάλει στη μείωση αυτών των διαταραχών ύπνου.

Εμβαθύνεται το δέσιμο μας μαζί τους

Περνάμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί τους κι αυτά το καταλαβαίνουν! Νιώθουν ότι τα αγαπάμε περισσότερο κι ότι τους δίνουμε την προσοχή και τη συντροφιά που αναζητούν διαρκώς. Αισθάνονται κι αυτά πιο ασφαλή κι ότι τους αφιερώνουμε χρόνο, τον οποίο εκτιμούν.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget