Σημάδια πως έχεις τον πιο ζηλιάρη σκύλο στον κόσμο!

Σημάδια πως έχεις τον πιο ζηλιάρη σκύλο στον κόσμο!
Τα κατοικίδια ζώα μας ζηλεύουν και αυτά. Ζητούν την προσοχή σου 24 ώρες το 24ωρο και όταν κάτι άλλο σου την αποσπά κάνουν ζήλιες. Η γάτα σου θα νιαουρίσει όταν δεν της δώσεις σημασία και ο σκύλος σου θα κλαψουρίσει όταν δώσεις μια λιχουδιά σε ένα άλλο σκυλάκι.

Πρόκειται, όμως, για όντως συμπεριφορές ζήλιας; Οι απόψεις διίστανται.

Ορισμένοι θεωρούν πως τα ζώα δεν ζηλεύουν με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι ενώ μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε πως τα σκυλιά «εκδήλωσαν μια συμπεριφορά ζήλιας» όταν ο ιδιοκτήτης έδειξε στοργική συμπεριφορά προς ένα άλλο κατοικίδιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ειδικοί συμφωνούν πως πρόκειται για έναν ανταγωνισμό ανάμεσα στα ζώα που ορισμένες φορές τα ωθούν σε συμπεριφορές ζήλιας.

Πώς αντιδρούν, όμως, τα pets μας;

Ανεξάρτητα απ’ το αν θα το ονομάσουμε ζήλια ή όχι υπάρχουν μερικές συμπεριφορές κοινές σε όλα τα ζώα.

Επιθετικότητα

Τα σκυλιά δαγκώνουν ή επιτίθενται σε ένα άλλο ζώο ή και στον ιδιοκτήτη τους, σύμφωνα με την Dr. Scarlett Magda.

Τα «κάνουν» εκεί που δεν πρέπει

Τα ζώα δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με λέξεις κι τα εκφράζουν με πράξεις. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως θα τα «κάνουν» εκεί που ξέρουν πως απαγορεύεται!

Θα σου δώσουν μεγαλύτερη προσοχή απ’ ότι συνήθως

Μπορεί ξαφνικά να σε γεμίσουν με αγάπη! Από εκεί που δεν το περιμένεις θα έρθουν να σε γλείψουν και θα ζητούν απεγνωσμένα τα χάδια σου.

Θα διώξουν τους ξένους

Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο θα εξαφανίσουν τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν για να μείνετε οι δυο σας!

Θα κάνουν κατάληψη στο χώρο σου

Προκειμένου να κερδίσουν την προσοχή σου θα ξαπλώσουν πάνω στο laptop σου, θα καθίσουν μπροστά στην τηλεόραση ή δεν θα κουνηθούν απ’ τα πόδια σου προκειμένου να τους δώσεις την προσοχή που θέλουν.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ο σκύλος σου θα εκδηλώσει μια τέτοια συμπεριφορά φρόντισε να του δώσεις λίγη σημασία παραπάνω!
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget