3+1 βήματα για να φάει o σκύλος σου το φαγητό του!

3+1 βήματα για να φάει o σκύλος σου το φαγητό του!
Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων αντιμετωπίζουν ένα συχνό φαινόμενο. Πρόκειται για την άρνηση του σκύλου τους να φάει την ξηρά τροφή. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί και μάλιστα πολύ απλά από όσο θα νόμιζε κανείς. Αρκεί να ακολουθήσουμε μία συστηματική μέθοδο.

Βήμα 1. Ωράριο.

Τί ωράριο ακολουθείτε για το ταϊσμα; Είναι συγκεκριμένες οι ώρες; Αν όχι θα πρέπει να τηρήσετε μία σταθερά στα γεύματα και να μην είναι άτακτα ώστε να ξέρει ο σκύλος σας πότε να περιμένει το φαγητό. Αν η ρουτίνα σας περιλαμβάνει ταϊσμα πρωί-βράδυ,για παράδειγμα, τότε ακολουθήστε τη. Διευκολύνετε τη διαδικασία κατά πολύ!

Βήμα 2. Φαγητό πάντα διαθέσιμο.

Μήπως αφήνετε το μπολ γεμάτο τροφή πάντα; Το να αφήνουμε το μπολ του σκύλου μας γεμάτο με τροφή, κάπου που να το βρίσκει πάντα, δυστυχώς προάγει μία επιλεκτική συμπεριφορά! Δηλαδή: ο σκύλος μας θα φάει ΟΠΟΤΕ θέλει γιατί το φαγητό είναι εκεί, δεν θα φύγει ποτέ. Το καλύτερο είναι να σερβίρουμε την τροφή του και να αφήνουμε το μπολ του κάτω για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά το πολύ.

Βήμα 3. Δεν υποχωρούμε ακόμη και αν μας…ραγίζει την καρδιά!

Ό,τι κάνετε είναι για το καλό του! Επομένως όταν επιμένει να μην τρώει την ξηρά και εσείς από το άγχος σας μήπως δε φάει, σπεύδετε να του δώσετε κάτι μαγειρευτό από το δικό σας, ο σκύλος σας αποθηκεύει στη μνημη του ότι όποτε δεν τρώει θα κερδίζει κάτι άλλο. Επιμένουμε λοιπόν στην ξηρά τροφή και ΔΕΝ δίνουμε κάτι άλλο.

Βήμα 4. Μέγεθος και γεύση τροφής

Παρόλο που το άφησα τελευταίο, είναι το σημαντικότερο. Κάθε σκυλάκι μπορεί να καταναλώνει κροκέτα συγκεκριμένου μεγέθους. Θα πρέπει να αναζητήσετε συγκεκριμένη κροκέτα για το μέγεθος του σκύλου σας ώστε να μπορεί να τη διαχειριστεί! Επίσης όσον αφορά στη γευστικότητα, αναζητήστε τροφές που να παρασκευάζονται από φρέσκο κρέας.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και θα δειτε διαφορά ήδη από τις πρώτες 3 ημέρες.

Γαρυφάλου Αντωνία, Pet Care & Nutrition Consultant
Πηγή: keeppet.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget