Η πρώτη συνάντηση μετράει, αν θέλετε δυο σκύλοι να γίνουν φίλοι.

Η πρώτη συνάντηση μετράει, αν θέλετε δυο σκύλοι να γίνουν φίλοι.
Εσείς θα βάζατε έναν άγνωστο στο σπίτι σας;

Πάντα επιθυμούσατε ο σκύλος σας να έχει πολλούς φίλους και να μπορείτε να τους καλείτε στο σπίτι για να παίξουν. Και θα σας βόλευε, πού και πού, να μπορεί και αυτός να διανυκτερεύσει σε σπίτι φίλων, για να λείψετε ένα Σαββατοκύριακο. Όμως, πολλοί σκύλοι έχουν σοβαρές αντιρρήσεις να μοιραστούν τα παιχνίδια τους και τη φωλιά τους -το σπίτι σας δηλαδή- με αγνώστους. Αν όμως είχε προηγηθεί η γνωριμία και θεωρούσε τον άλλο σκύλο όχι εισβολέα, αλλά «κολλητό», τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι δύο σκύλοι να γνωριστούν σε ουδέτερο έδαφος. Οχι εσπευσμένα, αλλά χαλαρά. ∆ώστε ραντεβού σε ένα χώρο εκτός των ορίων που ο σκύλος σας θεωρεί «της οικογένειας». Για κάποιους σκύλους η γνωριμία μπορεί να γίνει στην πιλοτή της πολυκατοικίας. Άλλοι θα χρειαστεί να συναντηθούν σε ένα κοντινό πάρκο. Το πόσο μακριά από το σπίτι θα κλείσετε το ραντεβού εξαρτάται από το πόσο ισχυρό είναι το ένστικτο προστασίας του σκύλου σας και το πόσο κοινωνικός είναι με τα άλλα ζώα. Προσποιηθείτε ότι η συνάντηση είναι τυχαία. «Παίξτε» το αδιάφοροι και δώστε στους σκύλους τη δυνατότητα και όσο χρόνο χρειάζονται για να μυριστούν και να γνωριστούν. Απαραίτητη προϋπόθεση και τα δύο ζώα να είναι στο λουρί.

Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία για μερικές μέρες, μέχρι τα δύο ζώα να χαλαρώσουν και να νιώσουν οικειότητα. Πριν ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού στον νέο σκύλο, βεβαιωθείτε ότι αποσύρατε πρώτα όλα τα σκυλοπαίχνιδα. Και κάντε τον κόπο, κάθε φορά που δέχεστε στο σπίτι τετράποδους, να βγαίνετε μαζί στην «ουδέτερη ζώνη» για να τους προϋπαντήσετε. Έτσι, θα περιορίζετε τις εντάσεις και τα ενθουσιώδη γαβγίσματα μιας επίσκεψης-«έκπληξη».
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget