Φοξ Τερριέ-Fox terrier

Φοξ Τερριέ-Fox terrier
Μέγεθος   Μικρό (7-14 Kg)
Ενέργεια  Πολύ ενεργητικό
Ανάγκη για άσκηση  Μέτρια ανάγκη για άσκηση
Παιχνίδι  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά   Φιλικό προς άλλα σκυλιά
Φιλικό προς ζώα   Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα ζώα
Φιλικό προς ξένους   Φιλικό προς ξένους
Εκπαίδευση   Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη    Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία   Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα   Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη   Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Είναι ζωηρά, δραστήρια, γεμάτα ενέργεια σκυλιά, πάντα σε εγρήγορση. Εκπαιδεύονται εύκολα. Αγαπούν την οικογένεια και τους αρέσει να παίζουν με τα παιδιά και να κάνουν σκανταλιές. Είναι έμφυτη η τάση τους να κυνηγάνε ότι κινηθεί και γίνονται επιθετικά στα άλλα σκυλιά, ανεξαρτήτως μεγέθους. Πρέπει να κυκλοφορούν με λουρί επειδή είναι επιθετικά και κυνηγάνε ότι κινείται, έχουν μανία να σκάβουν και δεν σταματάνε να το κάνουν, εκτός αν έχουν εκπαιδευτεί από μικρά. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το Φοξ Τεριέ είναι ότι αν και θεωρείται πολύ καλό οικογενειακό κατοικίδιο, είναι επιθετικό με τα παιδιά. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγει από την εποπτεία σας όταν τα παιδιά βρίσκονται τριγύρω. Ένα άλλο στοιχείο είναι το υπερβολικό γαύγισμα. Γαυγίζουν οτιδήποτε καινούργιο αντικρύσουν, άνθρωπο ή ζώο, πράγμα που μπορεί να ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό τους γείτονές σας ή και εσάς. Οπότε καλό θα ήταν να μην παραμελείται στην αυλή και όταν συμβαίνει αυτό να υπάρχει άμεση αντίδραση από εσάς για να περιοριστεί το γαύγισμα του.Κοιμούνται μέσα στο σπίτι και επειδή είναι δραστήρια χρειάζονται άσκηση με πολλές εναλλαγές γιατί βαριούνται εύκολα.

Φροντίδα & Υγεία

Κάποια από τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει η φυλή είναι: Επιληψία Καταράκτης: Το αρχικό στάδιο προκαλεί προβλήματα εστίασης, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και στην απώλεια της όρασης. Κώφωση Χρειάζονται βούρτσισμα ενώ το Σκληρότριχο θέλει και μάδημα. Χρειάζονται μέτρια ποσότητα τροφής.

Ιστορία

Στα τέλη του 19ου αιώνα η ράτσα Φοξ Τεριέ, ανάλογα με το τρίχωμα, διαιρέθηκε σε δύο, σε Λειότριχο ή Απαλότριχο (smooth) και σε Σκληρότριχο (Wire) και από τότε σταμάτησαν αυτές οι δυο ράτσες να διασταυρώνονται μεταξύ τους. Από την αρχή το χρησιμοποιούσαν στο κυνήγι της αλεπούς (fox=αλεπού), αλλά κυνηγούσε ακόμη ποντίκια, ασβούς κ.ά. Έμπαινε στη φωλιά και ανάγκαζε την αλεπού ή τον ασβό να βγει και αυτό είναι κάτι που κάνει μέχρι σήμερα. Το Φοξ Τεριέ είναι ο γνωστός σε όλους μας Mιλού, ο αγαπημένος σκύλος του comic ήρωα Τεν-τεν. Το Σκληρότριχο Φοξ Τεριέ έγινε ιδιαίτερα αγαπητό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν η πιο αγαπημένη ράτσα στην Αγγλία.


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget