Τι πρέπει να περιέχουν οι ζωοτροφές της γάτας μου;

Τι πρέπει να περιέχουν οι ζωοτροφές της γάτας μου;
Αυτό που ταΐζετε τη γάτα σας θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή της, στην υγεία της και την ικανότητά της να ευδοκιμεί. Όχι ότι όλα τα τρόφιμα γάτας δημιουργούνται ίσα, έτσι τι θα πρέπει να αναζητήσετε στην διατροφή γατών; Εδώ είναι πέντε σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

1. Πρωτεΐνη, πρωτεΐνη

Οι γάτες είναι αλήθεια σαρκοφάγες. Τα σώματα τους δημιουργήθηκαν για να επεξεργάζονται το κρέας, και περισσότερο κρέας. Οι γάτες δεν χρειάζεται καν να τρώνε τα λαχανικά τους, τα τυχερά ζώα. Η τροφή για γάτες που περιέχει το μυϊκό κρέας είναι η καλύτερη, καθώς έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

2. Νερό, νερό παντού

Οι γάτες έχουν χαμηλή δίψα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε απλά να την αφήσετε στο σπίτι σας και να είστε σίγουροι ότι η γάτα σας θα βρει κάπου να πιει νερό έστω και από την τουαλέτα. Όχι, αντ 'αυτού, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα άφθονο γλυκό νερό διαθέσιμο για τη γάτα σας. Η σίτιση της γάτας σας με υψηλής ποιότητας τροφής με καλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 78%) είναι ένας άλλος τρόπος για να σβήσετε τη μικρή δίψα που έχει. Ή μπορείτε να κάνετε την εύκολη διαδρομή: προσθέστε λίγο νερό στο φαγητό της γατούλας - είναι σαν να κάνετε insta-σάλτσα.

3. Ταυρίνη: Οι λόγοι που οι γάτες φορούν γυαλιά ηλίου τη νύχτα

Η ταυρίνη, ένα αμινοξύ, αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διατροφής της γάτας σας. Συνήθως βρίσκεται στο κρέας, μια ανεπάρκεια ταυρίνης μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση και θάνατο σε γάτες, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα γάτας που αγοράζετε έχουν υψηλά επίπεδα ταυρίνης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, προσθέστε συμπληρώματα στο φαγητό της (συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για τις συνιστώμενες συμπληρωματικές δοσολογίες). Μήπως αναφέρουμε την ταυρίνη γιατί οι γάτες βλέπουν τόσο καλά σε χαμηλό φωτισμό; Ποιος δεν θα ήθελε να έχει αυτή την "υπερδύναμη";

4. Ξηρά ή υγρή τροφή;

Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ξηρή τροφή από την υγρή τροφή για τις γάτες, αλλά όλο και περισσότεροι κτηνίατροι προτείνουν κάτι ποιο υγρό στο πιάτο τους. Τα υγρά τρόφιμα είναι υψηλότερα στις πρωτεΐνες κρέατος και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Η ξηρή τροφή, εν τω μεταξύ, είναι υψηλή σε όλους αυτούς τους περιττούς υδατάνθρακες και μπορεί να οδηγήσει σε αποφράξεις ουροφόρων οδών και άλλες σοβαρές ασθένειες στη γάτα σας.

5. Στοιχεία πλήρωσης.

Δεν μιλάμε για αυτά τα διασκεδαστικά υλικά που διανέμονται κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, αλλά τα υλικά πλήρωσης συνήθιζαν να διανέμουν τρόφιμα για γάτες και να εξοικονομούν χρήματα από τους παραγωγούς τροφίμων. Αυτά τα υλικά πληρώσεως μπορεί να είναι οτιδήποτε από καλαμπόκι έως υποπροϊόντα δημητριακών σε φτερά, ζιζάνια και άχυρο. Ναι, άχυρο! Έτσι, μπορείτε να λάβετε αυτό που πραγματικά πληρώσατε και να αγοράσετε τροφές για γάτες που έχουν χαμηλά υποπροϊόντα και υδατάνθρακες.

Ο κτηνίατρος σας και το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων (ολιστική ή διαφορετική) θα σας βοηθήσει να βρείτε το τέλειο φαγητό που ταιριάζει στις ανάγκες της γάτας σας. Υπάρχουν ακόμη και κατεψυγμένα τρόφιμα με βάση το κρέας που πωλούνται για γάτες. Έτσι τώρα δεν έχετε καμία δικαιολογία. Εκτός από τους αντίθετους αντίχειρες και την ευκαιρία να κυβερνήσεις τον κόσμο, η γάτα σου θέλει μόνο υγιεινό φαγητό.

Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget