Πώς να Μάθετε την Γάτα σας να Περπατάει με Λουράκι

Είτε ο γάτος σας είναι αποκλειστικά εσωτερικού χώρου, ή εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστείτε να τον κρατήσετε μόνο με ένα λουράκι. Ακόμα και οι μεγαλύτερες γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν, υπομονή χρειάζεται.

* Δεν αρέσει σε όλες, όμως αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία. Η βόλτα με τη γάτα σε εξωτερικό χώρο δίνει στο κατοικίδιό σας μια πιο «πλήρη» ζωή. Πολλές είναι οι γάτες που απολαμβάνουν να βγαίνουν έξω και να μυρίζουν πράγματα, να βλέπουν πράγματα και να… κυλιούνται στην άμμο ή στο γρασίδι, ακόμα και να γρατζουνάνε αληθινά δέντρα και όχι ονυχοδρόμια.

* Το περπάτημα διώχνει τον φόβο. Πολλές γάτες έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, όμως με την κατάλληλη «άσκηση» σε εξωτερικό χώρο την αποκτούν σε μεγαλύτερη βαθμό. Αν τους δοθεί η δυνατότητα να εξερευνήσουν τον περιβάλλοντα χώρο, γίνονται πολύ πιο άνετες στην καθημερινότητά τους.

* Κάποιες γάτες ενδεχομένως να… κλωτσήσουν. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν αρέσει σε όλες τις γάτες να βγαίνουν έξω με λουράκι.

* Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από μέσα. Για λόγους ασφαλείας, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τα πρώτα (της) βήματα σε εσωτερικό χώρο. Αρχικά αγοράστε ένα λουράκι και αφήστε το μέσα στο σπίτι για να παίξει μαζί του και να το μυρίσει. Έτσι θα σιγουρευτείτε ότι δε θα το φοβηθεί.

Εν συνεχεία, δέστε τη γάτα στο λουρί και βεβαιωθείτε ότι το έχετε βάλει έτσι ώστε το κατοικίδιό σας να είναι άνετα. Αφήστε την να το σύρει και να συνηθίσει να έχει κάτι δεμένο στο σώμα της. Καλή ιδέα τέλος θα ήταν να ανταμείψετε τη γάτα σας με λιχουδιές κατά την όλη διαδικασία όπως, για παράδειγμα, λίγη κονσέρβα όταν της βάζετε το λουρί για να την αποσπάσετε κάπως.

* Η μεγάλη έξοδος. Από τη στιγμή που θα είστε έτοιμοι να βγείτε έξω, ανοίξτε την πόρτα και αφήστε την να μυρίσει τον χώρο και να επιλέξει κατεύθυνση, ενώ την κρατάτε από το λουράκι. Ιδανικά, η πρώτη της έξοδος θα πρέπει να είναι περιφραγμένη και με περιορισμένη «ποσότητα» εξωτερικών ερεθισμάτων που ενδεχομένως να την αποσυντονίσουν. Αν μένετε σε πόλη, δοκιμάστε να την βάλετε στο κλουβάκι της και να την πάτε σε κάποιο περισσότερο ήρεμο μέρος, χωρίς πολλούς δυνατούς θορύβους και πολυκοσμία.

* Προσοχή στους… δραπέτες. Κάποιες γάτες ενδεχομένως να γλυκαθούν με το ενδεχόμενο της απόδρασης σε εξωτερικό χώρο και να θελήσουν να φύγουν κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα. Θα πρέπει να της δείξετε λοιπόν ότι η μοναδική χρονική περίοδος που θα μπορεί να βγαίνει έξω είναι μόνο όταν φοράει το λουράκι της.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget