Παγκ

Ράτσα:  Pug - Παγκ
Μέγεθος:  Μικρό (7-14 Kg)
Ενέργεια:  Μέτρια ενεργητικό
Άσκηση:  Ελάχιστη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Εκπαίδευση:  Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται τακτική περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Δεν αντέχει στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Τα Παγκ είναι μικροί αξιολάτρευτοι σκύλοι με μεγάλη καρδιά. Θεωρούνται κυρίως σκύλοι συντροφιάς και ένα πράγμα που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να χτίζουν τρομερή σχέση με τον ιδιοκτήτη τους. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και λατρεύουν την αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους.

Σημαντικός παράγοντας για ένα παγκ είναι η αγάπη που δέχεται από τον ιδιοκτήτη του. Δεν θέλει να τον παραμερίζουν και ζει για να κάνει παρέα με ανθρώπους αλλά και την οικογένεια. Θέλει να νιώθει ενεργό μέλος αυτής και μόνο έτσι μπορεί τελικά να είναι ευτυχισμένο.

Είναι ευπροσάρμοστο σκυλί που ζει σε διαμέρισμα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το καλοκαίρι γιατί υποφέρει με τη ζέστη και μπορεί να πάθει θερμοπληξία. Δεν του αρέσει ιδιαίτερα η άσκηση και ενώ έχει ανάγκη μικρής ποσότητας τροφής είναι λαίμαργο, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα του φαγητού για να μην παχύνει. Χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα επειδή μαδάει και πρέπει να καθαρίζεται συχνά τα πρόσωπο επειδή έχει τις πτυχές.

Φροντίδα & Υγεία

Ενδέχεται να έχουν τα εξής προβλήματα υγείας: δυσμορφία στη μύτη και το στόμα που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, προβλήματα στα πόδια, στα γόνατα, δερματίτιδα, καθώς και πρόβλημα στα μάτια.

Αν θέλετε ένα Παγκ στο σπίτι σας πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πολύ τρίχα που χάνει όλοι τη διάρκεια του χρόνου και θα είναι σε όλους τους χώρους. Ένα βούρτσιμα τη βδομάδα είναι αρκετό, αλλά τακτικό καθάρισμα απαιτείται στις ζάρες του κεφαλιού.

Ιστορία

Στην Ανατολική Ασία ο πρόγονος του σημερινού Παγκ υπήρχε πολλούς αιώνες πριν. Ήταν σκυλί συντροφιάς στην Αυτοκρατορική Αυλή στο Πεκίνο. Με το πέρασμα των χρόνων και με τα ταξίδια των Ευρωπαίων εμπόρων στην Ανατολή το Παγκ ήρθε στην Ευρώπη και συγκεριμένα στην Ολλανδία όπου έγινε πολύ αγαπητό και σκυλί της Αυλής. Όταν ο Γουλιέλμος της Ολλανδίας στέφθηκε βασιλίας στην Αγγλία έφερε μαζί του αρκετά Παγκ τα οποία έγιναν αμέσως δημοφιλή και τις επόμενες δεκαετίας έγιναν αγαπημένα σκυλιά και στη Γαλλία.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget