Εξαφανίζονται μυστηριωδώς οι γάτες στην Ζηλανδία!

Μυστήριο καλύπτει τις μαζικές εξαφανίσεις κατοικίδιων γατών στο Τιμαρού της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, από το ξεκίνημα του έτους έχουν εξαφανιστεί δεκάδες γάτες, χωρίς να είναι γνωστό τι τους έχει συμβεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για «σπιτόγατες» που σπανίως απομακρύνονταν από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σπιτιών τους.

«Ένα κοινό σημείο που έχω παρατηρήσει στην πλειοψηφία αυτών των ιστοριών είναι ότι οι γάτες εξαφανίστηκαν χωρίς προφανή αιτία, γάτες που δεν συνήθιζαν να περιπλανώνται μακριά», ανέφερε η Άσλι Χικς, ο γάτος της οποίας, ο Μωυσής, αποτελεί το 50ο αιλουροειδές που χάθηκε μυστηριωδώς.

Το φαινόμενο εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, με 18 γάτες να έχουν χαθεί μόνο τους τελευταίους δύο μήνες. Γι’ αυτό τον λόγο, η Χικς αποφάσισε να δημιουργήσει μια μυστική ομάδα στο Facebook με το όνομα #freethefurbabies (λευτεριά στα χνουδωτά μωρά).

Η ομάδα έχει περισσότερα από 100 μέλη -κυρίως ιδιοκτήτες χαμένων αιλουροειδών- που ανταλλάσσουν στοιχεία με στόχο να βρουν την άκρη του νήματος.

Τα μέλη δημοσιεύουν φωτογραφίες των χαμένων ζώων, ημερομηνίες και σημεία εξαφανίσεων, καθώς και μαρτυρίες γειτόνων. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι γάτες έχουν απαχθεί από ανθρώπους και ανησυχούν για το τι μπορεί να τους έχει συμβεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το νεκρό σώμα κάποιας γάτας στην γύρω περιοχή.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα μέλη της ομάδας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε διαδηλώσεις, εάν οι αρχές δεν διερευνήσουν τις υποθέσεις. «Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει τις γάτες, ή και τους σκύλους, σαν κλεμμένη ιδιοκτησία. Στο μυαλό τους είμαστε μια ομάδα τρελαμένων με τις γάτες ανθρώπων που δεν έχουν τι να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους», είπε η Χικς.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr
Διαβάστε επίσης
loading...
loading...
Εάν σας άρεσε το άρθρο...κοινοποιήστε το!!!
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.