Δερματικές παθήσεις στις γάτες!

Ποιες δερματικές παθήσεις παραμονεύουν;

Οι δερματικές παθήσεις που μπορεί να εμφανίσει ένα κατοικίδιο μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Θέλοντας να παρέχουμε ενημέρωση σχετικά με ανεπιθύμητες δερματικές παθήσεις που μπορεί να εμφανιστούν στην αγαπημένη σας γατούλα, ψάξαμε να βρούμε τις συχνότερα εμφανιζόμενες.

Εάν η γάτα σας έχει εμφανίσει ήδη συμπτώματα που δείχνουν ότι έχει προσβληθεί από μία δερματική πάθηση ή αν γενικότερα θέλετε να διερευνήσετε τις γνώσεις σας, ώστε να είσαστε προετοιμασμένοι για μία ανάλογη κατάσταση...τότε πάρτε μία βαθιά ανάσα και διαβάστε τις 3 από τις συχνότερα εμφανιζόμενες παθήσεις.

Feline Alopecia

Η Αλωπεκία είναι απλώς ο επίσημος όρος για τα καραφλά μέρη που μπορεί να εμφανίσει η γάτα, στο σώμα της. Η γάτα έχει φαγούρα, μπορεί να δαγκώνει το σώμα της και είναι πιθανές και αλλαγές στη συμπεριφορά της.

Η αιτία μπορεί να είναι κάποια υπερευαισθησία, όπως αλλεργία από ψύλλους, παράσιτα, σκουλήκια ή ακόμα και ψυχογενής, όπως κάποια αλλαγή στο περιβάλλον τους. Ανάλογα με την αιτία, η γάτα δείχνει και διαφορετικά συμπτώματα και απαιτείται διαφορετική θεραπεία.

Για παράδειγμα η Demodex cati δεν εμφανίζει φαγούρα και δεν μεταδίδεται αλλά ζει στη φολίδα του δέρματος. H Demodex gatoi όμως προκαλεί έντονη φαγούρα και είναι μεταδοτική, από γάτα σε γάτα γιατί ζει επιφανειακά, στο τρίχωμα.

Για να βρείτε τι συμβαίνει, πρέπει να γίνει εξέταση δείγματος του δέρματος της γάτας σε κτηνίατρο.

Eosinophilic Granuloma

Είναι ένας τύπος κυττάρου του σώματος που αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά να σκοτώνονται τα βακτήρια. Παράλληλα όμως προωθεί και τις φλεγμονές.

Όταν πολλά εοσινόφυλα μαζεύονται σε μια περιοχή του δέρματος για να σκοτώσουν μία μόλυνση δεν πετυχαίνουν πλήρως. Η γάτα εμφανίζει μικρές πληγές στο δέρμα, με κοκκινίλες. Δεν πονάει όμως, ούτε έχει φαγούρα.

Εμφανίζονται συνήθως σε νεαρά γατάκια, 6-12 μηνών και φεύγουν μόνα τους. Χρειάζεται όμως εξέταση αίματος για να διαπιστωθεί τι ακριβώς είναι και ανάλυδη δείγματος δέρματος. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει άλλη αιτία, όπως οι ψύλλοι ή η αλλαγή στη διατροφή της γάτας. Στεροειδή και αντιβιοτικά βοηθάνε.

Miliary dermatitis

Έχει πάρει το όνομα της από το κεχριμπάρι, τους σπόρους που τρώνε τα πουλιά, γιατί οι πληγές είναι πολύ μικροσκοπικές και στρογγυλές. Η δερματίτιδα αυτή είναι μία φλεγμονή του δέρματος και οι γάτες εμφανίζουν κοκκινίλες, με κρούστα, κυρίως στην πλάτη τους.

Οι αιτίες και πάλι πολλές, από παράσιτα, ευαισθησία στο περιβάλλον, αντίδραση σε τροφή ή ακόμα κάποια αντίδραση του ανοσοποιητικού. Επίσης, μπορεί να προκαλείται από αντίδραση σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Για τη διάγνωση χρειάζεται ανάλυση δείγματος του δέρματος, αλλαγές στη τροφή και ίσως ένα τεστ αλλεργίας.

Πηγή: http://www.petslife.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget