Γατούλα άλλαξε την ζωή ενός κοριτσιού με αυτισμό!!! (βίντεο)

Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι η κόρη τους ίσως δεν μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Και ότι ίσως δεν θα μπορούσε να αναπτύξει φυσιολογικές σχέσεις, όπως παιδιά της ηλικίας της.

Κι όμως, η 6χρονη Iris από τη Βρετανία όχι μόνο μίλησε, αλλά είδε τη ζωή της να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, χάρη σε μια γάτα ράτσας Maine Coon: την Thula.

Η ιστορία ξεκινάει πριν από μερικά χρόνια, όταν η μικρή Iris διαγνώστηκε με «μια βαριά μορφή αυτισμού», όπως ανέφερε η μητέρα της, μιλώντας στο BBC.

«Οταν πήραμε τη διάγνωση για τον αυτισμό, οι γιατροί ήταν πολύ απαισιόδοξοι», είπε η μητέρα τής Iris.

Και συνέχισε: «Μας είπαν ότι ίσως δεν μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Και ότι ίσως δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει τις σχέσεις που άλλα παιδιά μπορεί να έχουν.

Και μετά πήραμε την Thula και όλα άλλαξαν. Υπήρξε μια αξιοσημείωτη διαφορά. Πλέον, η Iris ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί μας για το τι ήθελε, λέγοντας αρχικά “περισσότερη γάτα” και “άρρωστη γάτα” – μας έδινε οδηγίες».


Το πρώτο δείγμα αλλαγής της Iris έγινε εμφανές ήδη από τις πρώτες ημέρες που οι γονείς της αγόρασαν τη γάτα. Ενώ μέχρι τότε η μικρή φοβόταν το νερό και οι γονείς της δυσκολεύονταν ακόμα και να την κάνουν μπάνιο, η παρουσία της Thula άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Η γάτα τη βοήθησε να ξεπεράσει μια για πάντα τους φόβους της και πλέον η μικρή Iris και η Thula κάνουν μπάνιο μαζί.


Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί: η Thula κάθεται μαζί με την Iris στον κήπο καθώς διαβάζει βιβλία, τη συνοδεύει σε βόλτες με το ποδήλατο, κοιμάται μαζί της.


Και το κυριότερο όλων, πριν από δύο χρόνια η Iris, με τη βοήθεια της Thula, άρχισε να μιλάει -κάτι που οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να μη συμβεί ποτέ.

«Η Thula ήταν στο πλευρό της Iris από την πρώτη στιγμή που την είδε, και μάλιστα κοιμήθηκε στην αγκαλιά της από το πρώτο βράδυ, σαν ένας φύλακας άγγελος», είπε η μητέρα της, Arabella.


«Οταν η Iris διάβαζε τα βιβλία της, η Thula ήταν εκεί, δίπλα της, και ένιωθε τα αυτιά της και τα μακριά μουστάκια της να την αγγίζουν», συμπλήρωσε.

Λίγο διάστημα μετά, όπως λέει η μητέρα της, η Iris άρχισε να παρουσιάζει εντυπωσιακή πρόοδο και να επικοινωνεί με τους άλλους.

«”Κάτσε, γάτα” έλεγε στην Thula όταν αυτή προσπαθούσε να παίξει με το iPad της. Και μάλιστα το έλεγε με τέτοιο τρόπο που η γάτα αμέσως πειθαρχούσε», λέει η μητέρα τής Iris.

«Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της, η Iris δεν πείραζε την Thula, δεν τη σήκωνε ψηλά για να παίξει μαζί της. Η σχέση τους βασίστηκε στη συντροφικότητα.

Οσο για τον αυτισμό, η μητέρα της Iris κατέληξε λέγοντας ότι «κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολο -πολύ δύσκολο- αλλά πιστεύω ότι αν σκύψετε πάνω από το παιδί και “δουλέψετε” μαζί του, θα δείτε σημαντικές αλλαγές, θα δείτε πρόοδο».



«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget