Παπιγιόν

Ράτσα:  Papillon - Παπιγιόν
Μέγεθος:  Πολύ μικρό (7 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Ελάχιστη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Όχι ιδιαίτερα δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται τακτική περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Ο σκύλος παπιγιόν είναι ένα από τα πιο κατάλληλα σκυλιά για συντροφιά. Αυτός ο μικροσκοπικός σκύλος θα σας εκπλήξει με το πόσο δεκτικός, καλός και παιχνιδιάρης είναι. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και καταναλώνουν όλη την ενέργεια τους σε αυτό. Γίνονται πολύ καλοί φίλοι με τα παιδιά αλλά χρειάζεται προσοχή μην τραυματιστεί λόγω του ότι είναι πολύ μικροσκοπικός σκύλος.

Ο Παπιγιόν είναι πολύ έξυπνος σκύλος και σίγουρα θα σας εκπλήξει με αυτή την αρετή του. Εκπαιδεύεται πολύ εύκολα και έχει τρομερή αντίληψη. Είναι από τους πιο ξακουστούς σκύλους από όλες τις ράτσες σκύλων σε αυτόν τον τομέα.

Είναι σκυλί συντροφιάς, φιλικό με τους ανθρώπους και ειδικά με τα παιδιά. Είναι υπάκουο και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι σκυλί που ζει στις συνθήκες της πόλης και κοιμάται εντός σπιτιού. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα και έχει ανάγκη λίγης τροφής και άσκησης.

Φροντίδα & Υγεία

Μπορεί να εμφανίσει προβλήματα με τα γόνατα –Luxating Patella-, όπως επίσης και μια πάθηση που σχετίζεται με τα μάτια και συγκεκριμένα τον αμφιβληστροειδή χιτώνα, Progressive Retinal Atrophy.

Το Παπιγιόν απαιτεί μέτρια περιποίηση. Θέλει βούρτσισμα καθημερινά, για να διατηρείται το τρίχωμα σε καλή κατάσταση και μπάνιο όποτε χρειάζεται, αφού δεν έχει μυρωδιά. Πολύ σημαντικό είναι το συχνό καθάρισμα των δοντιών του για να αποφύγουμε της συσσώρευση πέτρας.

Ιστορία

Είναι στην ουσία μια ράτσα με μοναδική διαφορά το σχήμα των αυτιών. Τα αυτιά στο Παπιγιόν είναι όπως λέει το όνομά του σαν πεταλούδα (=papillion) και στο Φαλέν τα κρεμαστά αυτιά θυμίζουν Νυχτοπεταλούδα (=Phalène). Είναι γνωστά στη Γαλλία από τα μέσα του 16ου αιώνα και μέχρι την Γαλλική Επανάσταση ήταν ένα από τα αγαπημένα κατοικίδια της Αυλής και της αριστοκρατίας γενικότερα. Αν και πρώτα εμφανίστηκε το Φαλέν σήμερα πιο γνωστό είναι το Παπιγιόν και τα δυο όμως είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget