Πομεράνιαν

Ράτσα:  Pomeranian - Πομεράνιαν
Μέγεθος:  Πολύ μικρό (7 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Ελάχιστη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Τρυφερό σε μικρό βαθμό
Φιλικό προς σκυλιά:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Εκπαίδευση:  Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη:  Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται τακτική περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Τα Πομεράνιανς είναι συνήθως μια πολύ φιλική και ζωηρή ράτσα του σκύλου. Αγαπούν να είναι γύρω από τους ιδιοκτήτες τους και είναι γνωστό ότι το "παίζουν" προστάτες των αγαπημένων τους. Συνδέονται τόσο γρήγορα με τους ιδιοκτήτες τους, που μπορεί να υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού, εάν δεν εκπαιδευτούν να περνούν λίγο χρόνο και μόνα τους. Είναι σε εγρήγορση και γνωρίζουν καλά τις αλλαγές στο περιβάλλον τους και γαβγίζει σε νέα ερεθίσματα. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια συνήθεια να γαβγίζει υπερβολικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι κάπως αμυντικά στην επικράτειάς τους και ως εκ τούτου θα γαυγίζουν όταν ακούσουν οποιοδήποτε εξωτερικό θόρυβο. Τα Πομεράνιαν είναι έξυπνα σκυλιά, ανταποκρίνονται καλά στην εκπαίδευση, και μπορεί με μεγάλη επιτυχία να πάρει ό, τι θέλουν από τους ιδιοκτήτες τους. Μπορούν γίνει αρκετά επιθετικά και κυρίαρχα, αν δεν είναι καλά εκπαιδευμένα.

Πρόκειται για μια από τις πιο ανεξάρτητες φυλές – μινιατούρα. Περήφανα και χαρούμενα μαθαίνουν κόλπα εύκολα αλλά χρειάζονται αποφασιστικό χειρισμό. Εξηγείστε τους πως εσείς κάνετε κουμάντο, αλλιώς θα γίνουν ανυπάκουα και απαιτητικά. Δεν ενδείκνυνται για μικρά παιδιά. Η υπερβολική παιδική ενασχόληση τα κάνει νευρικά και ευέξαπτα. Με μεγαλύτερα, καλότροπα, παιδιά θα τα πάνε περίφημα και με ηπερήλικες εξαιρετικά. Η ζωντάνια τους και το ταμπεραμέντο τους τα κάνει συμπαθή ακόμα και σε άτομα που δε συμπαθούν συνήθως τις φυλές – μινιατούρα.

Φροντίδα & Υγεία

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας είναι μία πάθηση η οποία προκαλεί μετακίνηση της επιγονατίδας (Luxating patella). Είναι επιρρεπές σε καρδιακά και δερματικά προβλήματα, ιδιαίτερα αλλεργίες. Επιρρεπές σε μολύνσεις του ματιού και παθήσεις όπως καταρράκτη και ξηροφθαλμία. Έχει οδοντικά προβλήματα και τείνει να χάνει τα δόντια του σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Η πλούσια χνουδωτή γούνα του Πομεράνιαν χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα. Καθαρίζετε συχνά τα μάτια, τα αυτιά και κόβετε τα νύχια του. Τα δόντια του πρέπει επίσης να τυγχάνουν της πρέπουσας φροντίδας. Συχνά εμφανίζει οδοντικά προβλήματα και τείνει να χάνει τα δόντια του σε σχετικά νεαρή ηλικία. Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη φροντίδα στο θέμα των δοντιών. Ξηρά τροφή καλής ποιότητας, βούρτσισμα, ειδικές βιταμίνες και άλλα σκευάσματα, συχνές επισκέψεις στο κτηνίατρο για check-up και καθαρισμό είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της καλής υγείας των δοντιών και των ούλων. Μην το κάνετε μπάνιο πολύ συχνά, καθώς αυτό μπορεί να απομακρύνει σημαντικά έλαια οδηγώντας σε κακή κατάσταση του δέρματος και του τριχώματος.

Ιστορία

Το Πομεράνιανς, συχνά γνωστό ως Pom ή Pom Pom, είναι μια φυλή του σκυλιού του τύπου Spitz, που ονομάστηκε έτσι από την περιοχή της Πομερανίας στην Κεντρική Ευρώπη (σήμερα μέρος της βόρειας Πολωνίας και της Ανατολικής Γερμανίας ).Έχει χαρακτηριστεί ως ένα σκυλί παιχνίδι λόγω του μικρού μεγέθους του,όμως το Pomeranian κατάγεται από μεγαλύτερα σκυλιά τύπου Spitz, ειδικά η γερμανική Spitz.


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget