Τζακ Ράσελ Τεριέ

Ράτσα:  Jack Russell Terrier - Τζακ Ράσελ Τεριέ
Μέγεθος:  Μικρό (7-14 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Έντονη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Όχι ιδιαίτερα δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Αν κάναμε διαγωνισμό ενέργειας σκύλων τότε ο Τζακ Ράσελ θα κέρδιζε το πρώτο βραβείο! Πρόκειται για έναν σκύλο εξαιρετικά ενεργητικό με μεγάλα αποθέματα ενέργειας και πραγματικά δεν κάθεται σε ένα σημείο ποτέ. Πάντα θέλει κάτι να κάνει. Αν είστε ήρεμοι άνθρωποι και έχετε ένα τέτοιο τρόπο ζωής τότε αυτός ο μικρός δαίμονας δεν είναι για εσάς.

Πρόκειται για έναν πραγματικό κυνηγό, που θα εξερευνήσει, θα κυνηγήσει και θα σκάψει σε κάθε ευκαιρία. Παιχνιδιάρικο και ευφυές, τα πάει καλά με τα παιδιά, τους αγνώστους και τα άλογα ενώ δεν ανέχεται τις γάτες, τα τρωκτικά και τα άλλα σκυλιά.

Αν δεν έχετε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα για να τον βγάζετε βόλτα για να εκτονώνεται τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε πριν τον αποκτήσετε.

Εννοείται πως αυτός ο σκύλος χρειάζεται υψηλή και γερή περίφραξη γιατί μπορεί και να πηδήξει πολύ ψηλά αλλά και μπορεί να το σκάσει υπογείως.

Φροντίδα & Υγεία

Το Τζάκ Ράσελ είναι μια αρκετά υγιής φυλή σε γενικές γραμμές.

Ιστορία

Η ράτσα αυτή οφείλει την υπάρξη της στον ιερέα Jack Russell, ο οποίος ήταν μανιώδης κυνηγός. Ήθελε να έχει ένα σκυλί που να συνεργάζεται με τα κυνηγόσκυλα και να τρυπώνει στις φωλιές των αλεπούδων. Έτσι έκανε διάφορες διασταυρώσεις και δημιουργήθηκαν δυο τύποι με βασική διαφορά το μέγεθος. Η μεγαλύτερη ράτσα ονομάστηκε Τεριέ του Πατέρα Τζακ Ράσελ και η μικρότερη απλά Τζακ Ράσελ Τεριέ.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget