Γκριφόν

Ράτσα:  Griffon - Γκριφόν
Μέγεθος:  Μικρό (7-14 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:  Γενικά όχι επιθετικό
Φιλικό προς ξένους:  Γενικά όχι επιθετικό
Εκπαίδευση:  Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη:  Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται τακτική περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Η προσωπικότητα του Γκριφόν μοιαζει υπερβολικά με αυτή των Τεριέ αφού προέρχεται από αυτή την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλόκαρδα και προσφιλή στους ιδιοκτήτες τους. Όπου πηγαίνει ο ιδιοκτήτης τους, το Γκριφόν θα ακολουθήσει αυτόματα.

Στην πραγματικότητα, ο μικροσκοπικός αυτός σκύλος δεν προορίζεται τόσο πολύ να είναι ένα οικογενειακό κατοικίδιο ζώο δεδομένου ότι είναι σταθερός σύντροφος. Δεν έχει καλή αντίδραση όταν αφήνεται μόνος για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Μέρος του λόγου που ένα Γκριφόν είναι τόσο εξαρτώμενο είναι η ευαίσθητη φύση του. Δεν είναι ένα υπερβολικά ντροπαλό ή επιθετικό ζώο και αρκετά συχνά διακρίνονται για τον αυτάρεσκο ή υπεράνω τρόπο που κοιτάζουν όταν είναι άνετα με τον κόσμο.

Εντούτοις, στηρίζονται στη συνέπεια και σε ένα συγκρατημένο περιβάλλον για να λειτουργούν καλύτερα. Αυτό είναι ένας κύριος λόγος για τον οποίο δεν κάνουν ως οικογενειακό κατοικίδιο ζώο, ειδικά όταν υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά στην οικογένεια. Είναι μια ράτσα που αγαπά να έχει όλη την προσοχή.

Ενώ αγαπούν να είναι το κέντρο της προσοχής, το Γκριφόν είναι απόλυτα ευτυχισμένο να έχει έναν σύντροφο ή δύο, είτε ένα άλλο σκυλί είτε άλλο μικρό κατοικίδιο ζώο. Η κοινωνικοποίηση από νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει στη σωστή συμπεριφορά του σκυλιού.

Η κοινωνικοποίηση είναι επίσης απαραίτητη για αυτήν την φυλή λόγω του σπάνιου βλέμματός της. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους περαστικούς να σχολιάσουν το Γκριφόν και να θελήσουν να ρίξει μια πιο στενή ματιά ή να προσφέρουν ένα ελαφρύ κτύπημα στο κεφάλι.

Έτσι το Γκριφόν μπορεί να είναι προσεκτικό με τους ξένους και μπορεί να αισθανθεί απειλή. Μπορεί να ξεσπάσει απότομα στον ξένο και να επιτεθεί.

Φροντίδα & Υγεία

Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ιατρικές αδυναμίες και ζεί πάνω από 20 χρόνια. Συντροφιά απίθανη γιατί μέσα στο σπίτι είναι ένα ιδιαίτερα καθαρό σκυλί και δεν επιτίθεται σε έπιπλα και καθίσματα. Πάντα χαρούμενο ακόμα και στο μπάνιο του.

Ιστορία

Η επίσημη αναπαραγωγή του άρχισε το 1880 και έμεινε γνωστό ως το «Βελγικό αλητάκι». Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώνει αρουραίους σε στάβλους, ενώ σύντομα έγινε δημοφιλές μεταξύ της αριστοκρατίας και κατοικίδιο επιλογής για την ελίτ.


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget