Θιβετιανά Μαστίφ: Παρατημένα σε καταφύγια στην Κίνα! (βίντεο)

Κάποτε ως η πιο ακριβή ράτσα του κόσμου ήταν στην μόδα, με το κόστος αγοράς ενός κουταβιού να φτάνει μέχρι και το 1 εκατομμύριο δολάρια!Τώρα εγκαταλειμμένα σε ένα καταφύγιο στην Κίνα αργοπεθαίνουν...

Εκατοντάδες «χρυσά» σκυλιά, Θιβετιανά Μαστίφ, γνωστά κάποτε ως η πιο ακριβή ράτσα του κόσμου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκαταλειμμένα στην Κίνα, καθώς τα κέντρα όπου εκτρέφονταν έχουν ξεμείνει από πελατεία με αποτέλεσμα τελικά να κλείσουν.

Τα Θιβετιανά Μαστίφ συνιστούσαν κάποτε σύμβολο κύρους για τους πλούσιους και ισχυρούς της Κίνας, με αποτέλεσμα η αυξημένη ζήτηση να φέρει και μαζική εκτροφή και τελικά υπερπροσφορά που δεν κατάφερε να απορροφηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουλάχιστον 1.000 Θιβετιανά Μαστίφ βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκαταλειμμένα στην Κίνα...  να σημειώσουμε μόνο ότι οι συγκεκριμένοι σκύλοι, στο παρελθόν πωλούνταν σε ακραία ποσά, μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το Θιβετιανό Μαστίφ χρησιμοποιούνταν αρχικά στο Θιβέτ σαν τσοπανόσκυλο για τα πρόβατα, καθώς είναι ένα πολύ πιστό ζώο και σε βάρος μπορεί να φτάσει και τα 80 κιλά!

Το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι σπαραχτικό και καταγράφει την εκθρόνιση του «βασιλιά» των σκύλων.

Διαβάστε επίσης
loading...
loading...
Εάν σας άρεσε το άρθρο...κοινοποιήστε το!!!
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.