Τι ζώδιο είναι το ζωάκι σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το δικό σας σκυλάκι δε συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα σκυλάκια ή ακόμη όπως είναι αναμενόμενο από τα χαρακτηριστικά της ράτσας του; Το κατοικίδιό σας είτε σκύλος είναι είτε γάτα είτε ακόμη και παπαγαλάκι επηρεάζεται κατά πολύ από το ζώδιο στο οποίο ανήκει.

Ίσως όχι σε τέτοιο βάθος όπως ένας άνθρωπος αλλά σίγουρα το να γνωρίσετε το κατοικίδιό σας μέσα από το ζώδιό του θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πιο εύκολα όχι μόνο το πώς λειτουργεί και το γιατί, αλλά θα σας σώσει πολύτιμο χρόνο στην ανατροφή του μιας και θα ξέρετε πώς θα εξελιχθεί η βασική του συμπεριφορά με αποτέλεσμα να μπορείτε και οι δύο σας να έχετε μια καλή και απροβλημάτιστη σχέση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω ανάλογα με το ζώδιο του κατοικίδιου σας τι να περιμένετε από αυτό και πώς να το χειριστείτε καλύτερα



Κριός

Τα ζωάκια που γεννιούνται κάτω από τον αστερισμό του Κριού είναι γεννημένα Αρχηγοί με Α κεφαλαίο. Δεν τους αρέσει να είναι σε δεύτερη μοίρα και συνηθίζουν να λειτουργούν κατευθύνοντας μια ομάδα. Τους κάνει λοιπόν καλό να υπάρχει στο σπίτι ακόμη ένα ή και περισσότερα ζωάκια για να μπορέσει το Κριαράκι να είναι ο ηγέτης τους. Είναι ατίθασα και χρειάζονται συνεχώς την προσοχή όπως επίσης να νοιώθουν ότι είναι σημαντικά.

Όταν το έχουν αυτό εκδηλώνουν πάρα πολύ εύκολα τη συναισθηματική τους φύση. Τους αρέσει να τα χαϊδεύετε και ειδικά στο κεφάλι. Δε δέχονται πού εύκολα το λουρί και είναι πολύ διεκδικητικά όσο αφορά στην προσωπική τους περιοχή. Αν τα έχετε από μικρά μπορείτε σταδιακά να τα μάθετε να μην γαυγίζουν τόσο πολύ ή να μην πέφτουν με τα μούτρα στον πρώτο σκουπιδοτενεκέ που βλέπουν και του οποίου το περιεχόμενο είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσουν!!!

Είναι οργανισμοί που χρειάζονται την έντονη και καθημερινή άσκηση και ειδικά οι κριαρίνες γάτες μπορεί να σας δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί δεν είναι οι τυπικές χουζούρες γάτες αλλά έχουν την ανάγκη για έντονη και συνεχόμενη δραστηριότητα. Μια τέτοια γάτα λοιπόν μέσα σε ένα διαμέρισμα σίγουρα ….θα βρει πολλά πράγματα να κάνει! Γενικά τα ζωάκια στο ζώδιο του Κριού μην τα τιμωρείτε με το παραμικρό γιατί μπορεί να γίνουν εκδικητικά.



Ταύρος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ταύρου αρέσκονται πολύ στις απολαύσεις και στα χάδια. Μπορεί να σας εκπλήξει αλλά τους αρέσει πάρα πολύ η μουσική και αν πρέπει να τα αφήσετε μόνα τους για μερικές ώρες θα περνούσαν πολύ καλά ακούγοντας ραδιόφωνο ή βλέποντας τηλεόραση. Συνήθως είναι ζωάκια λίγο έως πολύ τεμπέλικα και επειδή όσο μεγαλώνουν έχουν την τάση να παίρνουν βάρος καλό θα ήταν να προσέχετε και να ελέγχετε τη διατροφή τους.

Διαφορετικά θα μεγαλώσετε ένα ζωάκι που θα μασουλάει πατατάκια μπροστά στην τηλεόραση! Τα κατοικίδια ζώα του ζωδίου είναι γνωστά για την οκνηρία τους. Γενικά είναι πολύ στοργικά ζωάκια, τους αρέσουν πολύ τα χάδια και η φύση τους είναι πολύ ήρεμη και ευγενική εκτός και αν τα πιέσετε πάρα πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση από σκυλάκια γίνονται Ταύροι εν υαλοπωλείο! Ένα βασικό στοιχείο, τέλος, για τα ζωάκια Ταύρους είναι ότι τους αρέσει και λειτουργούν καλύτερα όταν δεν διαταράσσονται οι συνήθειές τους. Γι’ αυτό λοιπόν φροντίστε να τα ταΐζετε την ίδια ώρα και να ακολουθείτε την ίδια διαδρομή όταν τα βγάζετε βόλτα. Η άσκηση τους κάνει καλό!





Δίδυμος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο των Διδύμων είναι από τη φύση τους περίεργα, αεικίνητα και γοητευτικά. Η περιέργειά τους πολλές φορές μπορεί να τα φέρει σε δύσκολη θέση και όταν τα αφήνετε μόνα τους φροντίστε να μην αφήνετε πράγματα γύρω τους που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα ή και μοιραία για τη ζωή τους!

Τα ζωάκια αυτά έχουν απεριόριστη ενέργεια και μεγάλη ανάγκη κοινωνικότητας. Τραβάνε γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών ή των περαστικών στο δρόμο όταν τα βγάζετε βόλτα και θα ήταν σοφό από την πλευρά σας να τα έχετε εκπαιδεύσει σωστά για να μη σας φέρουν σε δύσκολη θέση σε ένα τραπέζι με καλεσμένους στο σπίτι για παράδειγμα. Το καλό με αυτά είναι ότι εκπαιδεύονται εύκολα γιατί τους αρέσει να μαθαίνουν και να δίνουν ικανοποίηση στο αφεντικό τους.

Μαθαίνουν μέσα από τη γλώσσα του σώματος και χρησιμοποιούν σα γνήσιοι εκπρόσωποι του ζωδίου τους τη γλώσσα που στην περίπτωσή τους σημαίνει γαυγίσματα, νιαουρίσματα ή τιτιβίσματα. Μη θεωρήσετε ότι απλά είναι φλυαρίες…είναι ο τρόπος τους να κάνουν επαφή μαζί σας και να σας πουν πράγματα. Τους κάνει καλό να τους μιλάτε και εσείς. Τέλος, επειδή βαριούνται εύκολα και τους αρέσει το καινούργιο καλό θα ήταν κάθε τόσο να τους αλλάζετε την διατροφή τους η την άσκησή τους.



Καρκίνος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου είναι φοβερά ευαίσθητα και συναισθηματικά. Με τον τρόπο τους θα σας αναγκάσουν να τα θεωρήσετε σαν ένα κανονικό μέλος της οικογένειάς σας και επειδή είναι ζώα που θα είναι φίλοι σας για μια ζωή καλό θα ήταν να το σκεφτείτε σοβαρά πριν αποκτήσετε ένα ζωάκι Καρκίνο ειδικά αν δεν είστε έτοιμοι να νοιαστείτε για ένα ζώο.

Τα κατοικίδια Καρκινάκια πάνε με τα φεγγάρια τους και ειδικά οι γάτες επηρεάζονται πάρα πολύ από τις φάσεις της Σελήνης. Λειτουργούν καλύτερα τις νυχτερινές ώρες και γι’ αυτό μη σας φανεί παράξενο αν το ζωάκι σας κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όταν τα μαλώνετε τότε συνήθως κατσουφιάζουν και κάθονται μόνα τους σε μια γωνία.

Αυτό που θέλουν είναι να είναι το χαϊδεμένο του σπιτιού και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται απλά για το κατοικίδιό σας αλλά για το μικρό σας παιδί! ‘Έχουν ανάγκη από ένα περιβάλλον με ηρεμία και ασφάλεια. Δώστε , τέλος, μεγάλη προσοχή στη διατροφή τους γιατί έχουν πολύ ευαίσθητο στομάχι και μπορεί μια αλλαγή να τους δημιουργήσει στομαχικά-εντερικά προβλήματα.



Λέων

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Λέοντα είναι από τη φύση τους ηγεμονικά και λίγο αυταρχικά. Τους αρέσει να έχουν την προσοχή και να παίρνουν τη μερίδα του Λέοντος στα χάδια. Είναι λοιπόν πολύ φιλικά και κοινωνικά και από τη στιγμή που αισθάνονται ότι έχουν την αμέριστη προσοχή σας τότε γίνονται πολύ πιστά και εκδηλώνουν με χιλιάδες τρόπους την αγάπη τους.

Καλό είναι βέβαια να μην τα κακομάθετε γιατί αν γίνει αυτό δε θα έχετε ούτε λεπτό για εσάς!!! Ένα κατοικίδιο στο ζώδιο του Λέοντα είναι η καλύτερη επιλογή αν έχετε παιδιά στο σπίτι γιατί είναι πολύ στοργικά και προσεκτικά αλλά επίσης και διασκεδαστικά. Τους αρέσει να παίζουν και να μαθαίνουν καινούργια κόλπα κάτι που αρέσει και στα παιδιά!





Παρθένος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο της Παρθένου είναι κατά βάση υπάκουα και πολύ ευσυνείδητα. Είναι καθαρά και λειτουργούν καλύτερα σε ένα περιβάλλον που είναι τακτοποιημένο, καθαρό και που λειτουργεί βάση κάποιων σταθερών ρυθμών. Στην καθαριότητά τους δε θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα και αντιθέτως θα χαρούν και θα συνεργαστούν μαζί σας όταν θα θελήσετε να τα κάνετε μπάνιο ή όταν θα χρειαστεί να τα πάτε στον κτηνίατρο.

Είναι όμως και πολύ απαιτητικά σαν κατοικίδια όσο αφορά στη διατροφή τους και στο χρόνο των γευμάτων τους. Πρέπει να τους έχετε σε μια αυστηρή δίαιτα γιατί πρώτον έχουν την τάση να παίρνουν κιλά με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα και ευαισθησίες και δεύτερον γιατί όταν δεν έχουν το καλύτερο στη διατροφή τους μπορούν να το…απαιτήσουν με πολύ ενοχλητικό τρόπο όπως κάνοντας θόρυβο, γρατζουνώντας ή ακόμη και δαγκώνοντας!

Με τη σωστή διατροφή μειώνονται οι κίνδυνοι που διατρέχουν και όταν είναι ικανοποιημένα από αυτό τότε δείχνουν έμπρακτα και με ξεκάθαρο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους, την αγάπη τους και την υπακοή τους.





Ζυγός

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού κοιτάζουν το αφεντικό τους στα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούν και μεταφέρουν τις σκέψεις τους. Επίσης το κάνουν αυτό γιατί από τη φύση τους είναι αναποφάσιστα και ανήσυχα και κοιτάζοντας στα μάτια τον ιδιοκτήτη τους προσπαθούν να καταλάβουν αυτός τι σκέφτεται και τι θα ήθελε. Παρόλα αυτά θα έκαναν το οτιδήποτε για να τραβήξουν την προσοχή σας και μερικές φορές μπορεί και να τεστάρουν τα όρια της υπομονής σας.

Η φύση τους είναι επίσης λίγο έως πολύ νευρική αλλά σε περίπτωση που καταλάβουν ότι έχουν ξεπεράσει με τον τρόπο τους τα όρια τότε υποχωρούν και προσπαθούν να δείξουν την πιο αγαπητή τους πλευρά. Δεν τους αρέσει πάρα πολύ η ρουτίνα, τους αρέσει να έχουν καλλωπιστικά αντικείμενα επάνω τους και τα πάνε πολύ καλά με τα άλλα ζώα αν υπάρχουν στο σπίτι.

Είναι γενικότερα φιλικά και κοινωνικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνουν για φύλακες. Λάβετε υπόψη σας ότι είναι από τα ζώα που δε μπορείτε να τα αφήσετε για πάρα πολύ ώρα μόνα τους γιατί μπορεί να πάθουν κατάθλιψη, στομαχικές ή εντερικές διαταραχές (που για εσάς μεταφράζεται σαν αποχρωματισμός του χαλιού σας από τους εμετούς του κατοικίδιου σας..) και γενικότερα προβλήματα υγείας. Αν απουσιάζετε πολλές ώρες από το σπίτι και ήδη έχετε ένα κατοικίδιο στο ζώδιο του Ζυγού τότε μια καλή λύση θα ήταν να του φέρετε μια παρέα!





Σκορπιός

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Σκορπιού είναι πιστά και θα σας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση. Μπορούν και επικοινωνούν με εσάς μίας και η διαίσθησή τους είναι τόσο αναπτυγμένη που θα έλεγε κανείς ότι διαβάζουν τη σκέψη σας. Τους αρέσει πάρα πολύ το σπίτι και συνδέονται με αυτό βαθύτατα αλλά τον περισσότερο καιρό μπορεί να θέλουν να τον περνάνε εκτός σπιτιού σε μοναχικές περιπλανήσεις τους.

Είναι λίγο μοναχικά πλάσματα και αρκετές φορές μπορεί, ενώ δεν έχουν βίαιη φύση, να λειτουργούν δημιουργώντας φόβο στα άλλα ζώα. Έχουν επίμονο και επιβλητικό χαρακτήρα και όπως μπορούν να εκφοβίσουν μπορούν και να γοητεύσουν τον άλλο.

Είναι πολύ πιστά και αν βρεθείτε μπροστά σε μια απειλή ή σε κάποιο κίνδυνο σίγουρα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας προστατέψουν. Έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις αισθήσεις τους, επικοινωνούν πολύ διαισθητικά σε τέτοιο βαθμό που μπορεί και να τα δείτε στον ύπνο σας και δεν τους αρέσουν οι αλλαγές στη ρουτίνα τους.



Τοξότης

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Τοξότη έχουν απεριόριστη ενέργεια και πάρα πολλά νεύρα. Είναι από τα ζώα που είναι περισσότερο επιρρεπή σε ατυχήματα ειδικά όταν είναι σε νεαρή ηλικία γιατί έχουν μια φύση που είναι λίγο …αδέξια.

Όσο μεγαλώνουν γίνονται λίγο πιο προσεκτικά. Τους αρέσει να τους δείχνετε αγάπη και όταν το κάνετε σας δείχνουν και αυτά την αγάπη τους με τρόπους σχεδόν ανθρώπινους! Να ξέρετε ότι στα ζωάκια Τοξότες αρέσει η περιπέτεια γενικά αλλά συνήθως δε θα μείνουν για να δώσουν το παρόν σε μια μάχη μιας και στην ουσία φοβούνται πολύ…

Τους αρέσει πάντως να εξερευνούν και να κυνηγάνε όπως επίσης λειτουργούν καλύτερα στη φύση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν έχετε μια Τοξοτίνα γάτα κλεισμένη στο διαμέρισμά σας στην πόλη τότε σίγουρα και αυτή θα έχει πρόβλημα αλλά και σε εσάς θα δημιουργήσει.



Αιγόκερως

Τα ζώα που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι πολύ καθωσπρέπει και ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε κάθε περίσταση. Είναι πολύ τακτικά και δε θα αναστατώσουν με τις συνήθειες το χώρο του σπιτιού. Τους αρέσει να τρώνε γι’ αυτό προσέξτε λίγο τη διατροφή τους και ειδικά στις γάτες αρέσει πάρα πολύ ο ύπνος.

Ενοχλούνται πάρα πολύ όταν τα ξεβολεύετε ή όταν τους αλλάζετε την θέση που έχει το πιατάκι τους ή το στρώμα που κοιμούνται. Είναι πολύ καλά στο παιχνίδι με τα παιδιά. Λειτουργούν με κάποιο τρόπο σαν παιδαγωγοί! Είναι από τη φύση τους συνεσταλμένα και ντροπαλά και έτσι δεν ζητάνε την επιβεβαίωση αλλά είναι κάτι που χρειάζονται. Είναι τέλος η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε αν είστε ένας μοναχικός άνθρωπος.




Υδροχόος

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου είναι περισσότερο άνθρωποι παρά ζώα. Η αντίληψή τους ξεπερνάει το αναμενόμενο και η ευαισθησία τους δεν έχει όρια. Είναι πρόθυμα, φιλικά και έξυπνα. Διαισθάνονται τη διάθεση σας και προσπαθούν να κινηθούν ανάλογα με αυτήν.

Τους αρέσει πάρα πολύ το φαγητό και να δοκιμάζουν καινούργιες γεύσεις γι’ αυτό προσέξτε λίγο τις επικίνδυνες ουσίες γύρω τους… Οι γάτες Υδροχόοι είναι πιο δύσκολες από τους σκύλους Υδροχόους όσο αφορά στην εκπαίδευσή τους και αυτό γιατί είναι λίγο πιο επίμονες στα θέλω τους. Θέλουν κόπο για να τις …στρώσετε ακριβώς όπως και οι γυναίκες εκπρόσωποι του συγκεκριμένου ζωδίου!

Μπορεί κατά καιρούς να εκδηλώνουν μια επαναστατική συμπεριφορά που δεν είναι η συνηθισμένη τους και αυτό να σας παραξενέψει αλλά δεν πρέπει να σας προβληματίσει ιδιαίτερα μιας και αυτό είναι μέρος της φύσης τους. Ένα κατοικίδιο στο ζώδιο του Υδροχόου δεν μπορεί να φερθεί βίαια ή επικίνδυνα παρά μόνο αν το έχετε κακομεταχειριστεί ή αν δεν του δίνετε καθόλου σημασία.



Ιχθύς

Τα ζωάκια που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ιχθύος είναι πολύ ευαίσθητα και συντονίζονται αμέσως με την ψυχολογία σας. Από τη στιγμή που συμπαθήσουν ένα άτομο ή ένα παιχνίδι που τους δώσετε θα κολλήσουν με αυτό μέχρι…να του βγάλουν τα μάτια! Είναι επιρρεπή στα ατυχήματα γιατί είναι πολύ δραστήρια και παράλληλα παρορμητικά.

Τα Ψαράκια κατοικίδια αλλάζουν πολύ συχνά τη διάθεση τους και μερικές φορές μπορεί να σας είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε τι ακριβώς θέλουν ή τι τους φταίει. Είναι ζωάκια που τρέφονται κυριολεκτικά από την αγάπη και μην τους αλλάζετε συχνά τις συνήθειές τους γιατί θα πέσει πάρα πολύ η ψυχολογία τους.

Γενικά πάντως είναι ευπροσάρμοστα και με αναπτυγμένες έντονα τις αισθήσεις τους. Ποτέ μην τα ξυπνάτε όταν κοιμούνται. Κάτι τέτοιο θα τα αποσυντόνιζε για όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να είναι κατσούφικα ή ακόμη και το εντελώς αντίθετο νευρικά και οξύθυμα.

Πηγή: http://www.govastileto.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget