Ποιες χώρες έχουν τις περισσότερες οικόσιτες γάτες;

Είτε για θρησκευτικούς λόγους, είτε για συντροφικότητα ή για έλεγχο των παρασίτων οι άνθρωποι από την αρχαιότητα έχουν εξημερωμένες γάτες ως κατοικίδια. Σήμερα, οι γάτες βρίσκονται ανάμεσα στα πιο πολυπληθή θηλαστικά του πλανήτη. Πρόσφατα η Independent δημοσίευσε μια λίστα με τις χώρες με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς γατών. Πιο αναλυτικά οι δέκα πρώτες χώρες είναι οι εξής:

1.ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα στα τρία σπίτια έχουν γάτα. Συνολικά στις ΗΠΑ υπάρχουν 76,5 εκατομμύρια γάτες ως κατοικίδια, με μέσο όρο 2,2 γάτες ανά οικογένεια.

2.Κίνα

Στην Κίνα οι γάτες κατοικίδια φτάνουν τα 53 εκατομμύρια. Ωστόσο και ο πληθυσμός των αδέσποτων γατών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, με το Πεκίνο να έχει χιλιάδες γάτες στους δρόμους.

3.Ρωσία

Αρκετά σπίτια στη Ρωσία έχουν μία ή και περισσότερες γάτες με τον πληθυσμών των κατοικίδιων να είναι 12,75 εκατομμύρια. Ορισμένοι μάλιστα έχουν στην κατοχή τους γάτες ράτσας όπως η ρωσική μπλε γάτα. Στη Ρωσία ανα 1000 άτομα τα 87 εχουν γάτα.

4.Βραζιλία

Αν και η Βραζιλία έχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό γατών που φτάνει τα 12,5 εκατομμύρια, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός τους ελλείψει επίσημων στοιχείων. Ο πληθυσμός των γατών στην χώρα σημείωσε αύξηση της τάξης του 37,6% από το 2007 μέχρι το 2012.

5. Γαλλία

Οι Γάλλοι φημίζονται για τις εκκεντρικές ιδέες τους και η απόκτηση γατών δεν αποτελεί την εξαίρεση. Με έναν πληθυσμό που φτάνει τα 9,5 εκατομμύρια γάτες, αρκετοί Γάλλοι έχουν γάτα καθότι θεωρούν ότι αποτελούν «σύμβολο μόδας και στυλ». Στη Γαλλίας ανά 1000 άτομα τα 143 έχουν γάτα.

6.Ιταλία

Ο πληθυσμός τους είναι ιδιαίτερα μεγάλος στην Ιταλία και φτάνει περίπου τα 9,5 εκατομμύρια. Μάλιστα, τόσοι οι οικόσιτες όσο και οι αδέσποτες γάτες «έχουν» διάφορα προνόμια στη χώρα. Στην Ιταλία υπάρχουν,επίσης, οι Le Gattares. Πρόκειται για ομάδες γυναικών που υπάρχουν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας με σκοπό να φροντίζουν τις αδέσποτες γάτες της περιοχής τους.

7.Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγάλο μέρος των οικογενειών της χώρας έχει κατοικίδια. Από αυτά περίπου τα 8 εκατομμύρια είναι γάτες. Αν και το σύστημα φροντίδας και προστασίας των ζώων στη χώρα είναι αρκετά υψηλό, τα τελευταία χρόνια περίπου 30.000 γάτες καταλήγουν κάθε χρονιά σε καταφύγια δημιουργώντας έτσι μια «κρίση» στην περιοχή.

8.Γερμανία

Από τα εθνικά στοιχεία προκύπτει πως περίπου τα 8 εκατομμύρια κατοικίδιων της χώρας είναι γάτες. Ταυτόχρονα και ο αριθμός των αδέσποτων γατών έχει σημειώσει άνοδο κατά κάποια εκατομμύρια, με τους πολίτες να αναγκάζουν τη χώρα να λάβει μέτρα για την προστασία των ζώων.

9.Ουκρανία

Η Ουκρανία έχει ένα μεγάλο αριθμό γατών περίπου 7,5 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως ανά 1000 τα 169 έχουν γάτα. Παρά το μεγάλο αριθμό γατών της χώρας, η Ουκρανία υστερεί σε νόμους για την προστασία των ζώων, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι επιτρέπει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν στο δρόμο τις γάτες και τους σκύλους τους.

10. Ιαπωνία

Αν και οι Ιάπωνες φημίζονται για τη λατρεία τους προς τις γάτες, εντούτοις η χώρα είναι μόλις δέκατη στην παγκόσμια κατάταξη. Στην Ιαπωνία υπάρχουν 7,25 εκατομμύρια γάτες, ενώ οι Ιάπωνες έχουν δημιουργήσει «αποικίες» γατών σε διάφορα νησιά της χώρας. Ενδεικτικό της αγάπης των Ιαπώνων για τις γάτες είναι το γεγονός πως σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια και τις καφετερίες της Ιαπωνίας μπορούν να βρουν και τροφή για γάτες.

Πηγή: http://catway.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget