Σημάδια με τα οποία τα κατοικίδια σας σας ζητούν βοήθεια.

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων είναι ικανοί να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δουν ευτυχισμένα και χαρούμενα τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Κάποιες φορές, όμως, βιώνουν κάποιες περίεργες καταστάσεις που πραγματικά δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την αλλόκοτη συμπεριφορά των τετράποδων φίλων τους.

Δείτε παρακάτω 15 σημάδια με τα οποία τα κατοικίδιά σας σας ζητούν βοήθεια.

1. Συνήθεια να κρύβονται
Αν το κατοικίδιό σας αρχίζει να αποφεύγει κάθε επαφή, να κρύβεται και να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά, τότε πρέπει να το εξετάσετε για κάποια σοβαρή σωματική ζημιά ή ασθένεια.

2. Ανεξήγητος λήθαργος
Μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει, ότι υπάρχουν προβλήματα στην καρδιά. Επίσης, μπορεί να είναι ένδειξη για μόλυνση από τσιμπούρια ή άλλα παράσιτα.

3. Άρνηση να φάνε
Η συνεχής άρνηση φαγητού υποδεικνύει ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και γι’ αυτό πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον κτηνίατρο.

4. Σκύψιμο και άλλες αφύσικες στάσεις
Μια έντονα τοξωτή ή χαλαρή σπονδυλική στήλη και η ουρά ανάμεσα στα πόδια είναι σημάδια που χρησιμοποιούν τα ζώα για να μας δείξουν, ότι βρίσκονται σε μεγάλο πόνο. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να υποδεικνύει κάποια πάθηση στα νεφρά.

5. Όταν γλείφονται συνέχεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο
Αυτό το σημάδι είναι δύσκολο να το διακρίνουμε, γιατί όλα τα ζώα έχουν αυτή την συνήθεια. Αν όμως δείτε, ότι ο τετράποδος φίλος γλείφει παρατεταμένα και έντονα ένα συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας.

6. Φούσκωμα, πρήξιμο, εμετός
Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται ή σε προσβολή από σκουλήκια ή σε πεπτικές διαταραχές, όπως προβλήματα με το πάγκρεας ή το συκώτι και δηλητηρίαση.

7. Δύσπνοια
Αν η δύσπνοια δεν προέρχεται από έντονη σωματική δραστηριότητα, τότε ίσως υποδεικνύει καρδιακά προβλήματα.

8. Σφύριγμα, Βρυχηθμός και κλαψούρισμα
Είναι γνωστό, ότι τα ζώα φέρονται επιθετικά, όταν πονάνε. Οι αιτίες για αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι φλεγμονές με υψηλό πυρετό και άλλες καταστάσεις πόνου που προκαλούν ένταση, όπως η εγκεφαλοπάθεια.

9. Δυσφορία, όταν πηγαίνει τουαλέτα
Αν παρατηρήσετε, ότι το κατοικίδιό σας κάνει κύκλους γύρω από την άμμο του ή ζορίζεται είναι ένδειξη παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος.

10. Όταν πιέζει το κεφάλι του στον τοίχο
Αυτή η περίεργη συμπεριφορά οφείλεται σε πρόβλημα στο νευρικό σύστημα και πρέπει να πάτε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο αμέσως.

11. Δυσκολία στην αναπνοή
Αν ακούσετε συριγμό στην αναπνοή του κατοικίδιου σας και η αναπνοή έχει μετατοπιστεί από το στήθος στην κοιλιά, τότε πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο.

12. Πρηξίματα
Πρέπει να ψάχνετε το κατοικίδιο σας για διάφορα οιδήματα και αν βρείτε κάτι περίεργο, επισκεφθείτε αμέσως τον κτηνίατρο.

13. Χωλότητα
Αν δεν ξέρετε σίγουρα, ότι το κατοικίδιο σας χτύπησε κάπου στο σπίτι, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για να γλιτώσετε το τετράποδο φίλο από πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

14. Όταν γίνεται ορατό το τρίτο βλέφαρο
Κανονικά, το τρίτο βλέφαρο εμφανίζεται μόνο όταν μια γάτα πέφτει για ύπνο. Αν παραμένει ορατό όλη την ώρα και καλύπτει περίπου το ήμισυ του βολβού του ματιού του κατοικίδιου σας θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο. Σε περιπτώσεις όπου το τρίτο βλέφαρο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βολβού του ματιού, οι ειδικοί τείνουν να υποπτεύονται μολύνσεις από ιούς (όπως πανλευκοπενίας).

15. Διαταραχές εντέρου ή δυσκοιλιότητα
Οι χρόνιες παθήσεις του εντέρου ή η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι σημάδι διάφορων σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων τραυμάτων του νωτιαίου μυελού, όγκων και σοβαρών δηλητηριάσεων.

Πηγή: http://www.tilestwra.com
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget