Απειλείται η ζωή των τίγρεων στην Ασία.

Μια νέα έκθεση του WWF αποκαλύπτει ότι οι βιότοποι των τίγρεων στην Ασία απειλούνται με καταστροφή από τις κατασκευές υποδομών που θα τους κατακερματίσουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ τίγρεων και ανθρώπων.

Λιγότερες από 4.000 τίγρεις απομένουν στην άγρια φύση, και αν αυτοί οι νέοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι δεν σχεδιαστούν προσεκτικά, μπορούν να αναιρέσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη διατήρηση των ειδών τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε εν μέσω της προσπάθειας 13 κρατών ώστε να διπλασιάσουν τον άγριο πληθυσμό τίγρεων. Το 2010, υπήρχαν μόνο περίπου 3.200 τίγρεις στον πλανήτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Απριλίου, εκτιμάται ότι υπάρχουν πλέον 3.890. Για να επιτευχθεί ο στόχος των 6.400 μέχρι το 2022, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας πρέπει να διαθέσουν κατάλληλα τα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμεύσει ήδη για έργα υποδομής τα επόμενα χρόνια, και να αποφύγουν περιοχές όπου ζουν τίγρεις.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να καταγραφεί ο πληθυσμός των τίγρεων, έτσι δεν είναι απόλυτα βέβαιο ακριβώς που ζουν, και πώς να αποφευχθεί η περιοχή τους.

Το WWF προτείνει διάφορες προσεγγίσεις, όπως την απαγόρευση έργων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμοι βιότοποι τίγρεων, τη μηδενική ανοχή στη λαθροθηρία, και την κατασκευή υπόγειων διαβάσεων και πράσινων γεφυρών σε οποιαδήποτε νέα υποδομή, ώστε τα άγρια ζώα να διασχίζουν τους δρόμους και τις γραμμές του τρένου με ασφάλεια.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget