Πως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της βόλτας!

Πως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της βόλτας!
Πώς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της βόλτας:


1. Να είστε ενήμεροι για τις ενέργειες και τη γλώσσα του σώματός σας.

Βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε με το σκύλο σας και κρατήστε το κεφάλι σας επάνω και τους ώμους σας προς τα πίσω δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι εσείς είστε ο ηγέτης της βόλτας. Κάντε θετικές σκέψεις και οραματιστείτε ότι ο σκύλος σας συμπεριφέρεται σωστά. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

2. Χρησιμοποιήστε ένα κοντό, αλλά όχι πολύ σφιχτό λουρί στο σκύλο σας.

Ελαστικά ή μακριά λουριά είναι πιο δύσκολο για σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε με το σκυλί σας και είναι πιο εύκολο για εκείνο, να πάει όπου θέλει. Αλλά, ας μην ξεχνάμε, είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε το λουρί του σκύλου σας χαλαρό και αν θέλετε να κάνετε μια διόρθωση μετά από μια προβληματική συμπεριφορά, θα πρέπει να είναι γρήγορη, και στη συνέχεια το λουρί του σκύλου θα πρέπει να επιστρέφει σε κατάσταση ηρεμίας.

3. Τοποθετήστε το κολάρο του σκύλου στην κορυφή του λαιμού.


Αν έχετε δει ποτέ ένα σκυλί να τραβάει έλκηθρο, θα παρατηρήσετε ότι το σκυλί είναι δεμένο από το κάτω μέρος του λαιμού του σκύλου, κοντά στους ώμους. Γιατί; Αυτό είναι το σημείο που βρίσκεται η ελκτική δύναμη του σκύλου. Έτσι, αν τοποθετήσετε το κολάρο σε αυτό το σημείο θα βοηθήσετε το σκυλί σας, να σας τραβάει. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήστε το κολάρο, στο πάνω μέρος του λαιμού, όπου είναι πιο ευαίσθητη περιοχή.

4. Ζητήστε τη βοήθεια από άλλα σκυλιά.

Αν ο σκύλος σας γαβγίζει ή προσπαθεί να επιτεθεί σε άλλα σκυλιά κατά τη διάρκεια της βόλτας, βρείτε λίγο χρόνο και εξασκηθείτε με τη βοήθεια ενός σκυλιού που εμπιστεύεστε. Με αυτόν τον τρόπο, θα τον εκπαιδεύσετε να παραμένει ήρεμος και θα διορθώσετε την άσχημη συμπεριφορά του. Επιπλέον, θα του έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και θα τον βοηθήσετε να κοινοποιηθεί.

5. Πρακτική στον περίπατο!


Εσείς και το σκυλί σας δεν θα μάθετε να πηγαίνετε βόλτα αν δεν κάνετε πρακτική εξάσκηση. Μάθετε από τα λάθη σας και προσπαθήστε να βελτιώσετε την εμπειρία του περιπάτου. Μια μέρα, θα το επιτύχετε και θα είστε αυθεντία στον περίπατο!
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget