Πως θα αφαιρέσουμε τα ούρα της γάτας από τον καναπέ!!! (βίντεο)

Σε περίπτωση που η γάτα κατουρήσει στον καναπέ, πρέπει να ενεργήσετε άμεσα, καθώς έτσι είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί τόσο ο λεκές, όσο και η άσχημη μυρωδιά που τον συνοδεύει.

Τι θα χρειαστείτε:


1) Ρολό κουζίνας ή οποιοδήποτε κατάλληλο χαρτί για να απορροφήσε τα ούρα.

2) Βρεγμένο σφουγγάρι.

3) 3-4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι αραιωμένο σε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό.

Οδηγίες

1) Αρχικά ταμπονάρετε το χαρτί για να απορροφήσει τα ούρα.

2) Με το στραγγισμένο καλά σφουγγάρι καθαρίζετε τον λεκέ.

3) Επαναλαμβάνετε το ταμπονάρισμα με το χαρτί για να τραβήξετε την υγρασία που άφησε το σφουγγάρι.

4) Δοκιμάστε σε κάποιο «κρυφό» σημείο του καναπέ αν το μίγμα με το λευκό ξύδι θα τον λεκιάσει ή θα τον ξεβάψει. Βουτήξτε την άκρη από ένα λευκό πανάκι στο μίγμα και κάνετε την δοκιμή. Αν ο καναπές δεν λεκιάσει ή δεν ξεβάψει, τότε μπορείτε να επιχειρήσετε να καθαρίσετε τον λεκέ με το μίγμα.

5) Προχωράμε σε αυτό το βήμα μόνο αν η δοκιμή μας ήταν επιτυχής. Ραντίζουμε επάνω και γύρω στην περιοχή του λεκέ και αφήνουμε λίγο χρόνο να απορροφηθεί το υγρό μας. Κατόπιν με ένα στεγνό πανάκι ή χαρτί πιέζουμε ώστε να απορροφήσουμε όσο είναι δυνατόν την υγρασία.

6) Τοποθετούμε έναν ανεμιστήρα, ή ένα μικρό θερμαντικό σώμα κοντά στο σημείο που καθαρίσαμε για να στεγνώσει πιο γρήγορα.

Προσοχή:

Μην χρησιμοποιήσετε το ξύδι αν δεν κάνετε πρώτα το τεστ σε ένα κρυφό σημείο του καναπέ. Υπάρχουν πολλών ειδών υφάσματα, δέρματα, καλύμματα κλπ και ορισμένα από αυτά μπορεί να πάθουν ζημιά με το ξύδι.

Μην καθαρίσετε τον λεκέ με γυμνά χέρια. Χρησιμοποιήστε γάντια για να αποφύγετε τα βακτήρια. Για τον ίδιο λόγο απολυμάνετε καλά το σφουγγάρι μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού.

Μην καθαρίσετε τον λεκέ με απορρυπαντικό που περιέχει αμμωνία ή παράγωγά της. Ο λόγος είναι ότι τα ούρα της γάτας περιέχουν αμμωνία και η γάτα σας θα «μαρκάρει» αυτό το σημείο ως… το κατάλληλο για να κάνει την ανάγκη της.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μία παρόμοια μέθοδο καθαρίσματος, η οποία όμως πέρα από το ξύδι περιλαμβάνει και μαγειρική σόδα:

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget