Οι Λόγοι που οι Γάτες είναι καλύτερες από τους σκύλους!!!

Μπορεί να ξεκινήσει ένα «πόλεμο», να τελειώσει ένα γάμο ή να χαλάσει μία φιλία.

Ο λόγος για τη διαμάχη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους, αν και οι λάτρεις της γάτας γνωρίζουν ότι το αγαπημένο τους τετράποδο οδηγήθηκε στο θρίαμβο εδώ και πολύ καιρό.

Σε ότι αφορά τις γάτες, δεν υπάρχει ανταγωνισμός αφού η εμπνευσμένη τους παιχνιδιάρικη διάθεση και το ανεξάρτητο τους πνεύμα είναι ο κρυφός πόθος πολλών ανθρώπων.

Για ποιους λόγους όμως οι γάτες «κατατροπώνουν» τους σκύλους;

Οι γάτες φέρονται ευγενικά στους καλεσμένους σας


Όταν σας επισκέπτονται φίλοι σας, ένας σκύλος οδηγείται σε «φρενίτιδα» γαυγίζοντας και πηδώντας πάνω στους καλεσμένους σας.

Με αυτόν τον τρόπο ζητά την προσοχή και την επιδοκιμασία τους. Από την άλλη, οι γάτες προτιμούν να παρατηρούν τις νέες αφίξεις με έναν αποστασιοποιημένο τρόπο.

Για παράδειγμα, κρύβονται κάτω από το κρεβάτι ή κάθονται επάνω στον καναπέ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η γάτα θα υποδεχθεί τους καλεσμένους με ένα κούνημα της ουράς της αλλά τίποτα περισσότερο. Η διακριτικότητα της είναι παροιμιώδης.

Οι γάτες μυρίζουν καλύτερα από τους σκύλους


Οι γάτες διαθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι καθαρίζονται μόνες τους, με αποτέλεσμα να μην εκπέμπουν καμία απολύτως δυσάρεστη οσμή.

Αν η γάτα σας «στρογγυλοκαθίσει» στο νέο σας καναπέ ενώ εσείς λείπετε, δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθείτε ποτέ ότι κάτι τέτοιο συνέβη, δεδομένου ότι δεν λερώνει.

Οι γάτες είναι πιο αστείες


Το διαδίκτυο κατακλύζεται κυριολεκτικά από κωμικά βίντεο με πρωταγωνιστές γάτες. Η θρυλική περιέργεια της γάτα την εμπλέκει σε πραγματικά ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Οι γάτες είναι πιο ήσυχες


Οι περισσότεροι σκύλοι πάντοτε εκφράζουν «ηχηρά» τη διάθεσή τους. Η γάτα πάλι κρατά τα συναισθήματά της για τον εαυτό της.

Ενώ ο σκύλος γαυγίζει για μία σειρά από λόγους, η γάτα απλώς μπορεί να νιαουρίσει χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να αγγίζει τα «ντεσιμπέλ» του σκύλου.

Οι γάτες δεν χρειάζονται βόλτα


Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και χρονικής στιγμής εντός της ημέρας, ο σκύλος χρειάζεται πάντα βόλτα. Μάλιστα, απαιτεί τη βόλτα με έναν τελείως ανυπόμονο τρόπο.

Εντωμεταξύ, η γάτα πραγματοποιεί από μόνη της τη βόλτα της δίχως να χρειάζεται λουρί οδηγώντας τον ιδιοκτήτη της προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.

Οι γάτες φέρνουν «δώρα» στους αγαπημένους τους


Κυνηγοί από τη φύση τους, οι γάτες αποτελούν τη μικρογραφία άγριων αιλουροειδών, όπως οι τίγρεις και οι γατόπαρδοι.

Ένα «δώρο» από μια γάτα, όπως ένα ποντίκι, ένα πτηνό ή ένα φίδι, συνιστά τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να αποδώσει ως ένδειξη αφοσίωσης σε εσάς.

Οι γάτες γουργουρίζουν από χαρά ή όταν πεινάνε


Κανένας ήχος στον κόσμο δεν μπορεί να συναγωνιστεί το γουργούρισμα μίας γάτας.

Αυτός ο ήχος ειδοποιεί τους ανθρώπους ότι τα αγαπημένα τους τετράποδα είναι πολύ ευχαριστημένα από τη ζωή τους.

Απλώς θωπεύστε τη γάτα σας στην κοιλιά όταν γουργουρίζει και θα αισθανθείτε αμέσως ένα απαλό ρίγος που σηματοδοτεί την απόλυτη ευχαρίστηση.

Ακόμη, όταν το δείπνο είναι έτοιμο να σερβιριστεί, η γάτα κάθεται κοντά στο πιάτο γουργουρίζοντας γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Οι γάτες δεν ενοχλούνται αν ξοδεύετε πολλή ώρα μπροστά από τον υπολογιστή σας, αφού θα καθίσουν δίπλα σας εκπέμποντας το χαρακτηριστικό τους ήχο, εκείνο του γουργουρίσματος που δεν συγκρίνεται με τίποτα.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget