10 Σκυλάκια ''Τσέπης''

Pomeranian. 
Τα λένε αλλιώς και Pom Pom. Πήραν το όνομά τους από μία περιοχή της κεντρικής Ευρώπης μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας. Είναι μία από τις πιο δημοφιλής φυλές παγκοσμίως. Ζουν μέχρι τα 16 χρόνια και το βάρος τους δεν ξεπερνάει τα 3,5 κιλά.

Japanese Chin.
Το οναμάζουν και Japanese Spaniel. Είναι από τα σκυλιά που θα λιώσουν στην αγκαλία σας. Αν και έχει τις ρίζες του στην Κίνα, υπάρχουν πολλές ιστορίες για το πως η φυλή αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία.

Papillon.
Πήρε το όνομα του από την γαλλική λέξη papillon που σημαίνει πεταλούδα. Είναι πολύ έξυπνο και εκπαιδέυεται έυκολα. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά εάν κοινωνικοποιηθεί σωστά σε μικρή ηλικία.

Italian Greyhound.
Μία φυλή που σιγά σιγά γίνεται αρκετά δημοφιλής και στην χώρα μας. Είναι μικρόσωμα σκυλιά και δεν ξεπρνούν τα 4,5 κιλά. Μπορείτε να το βρείτε και σε μεγαλύτερα μεγέθη που φτάνουν τα 8 κιλά.

Chihuahua.
Είναι από τις πιο δημοφιλής μικρόσωμες φυλές και δεν ξεπερνάει τα 3 κιλά. Πήρε το όνομα της από την πολιτεία Chihuahua του Μεξικό. Το συναντάμε σε πολλά χρώματα, μέγεθη και σχήμα κεφαλιού.

Bolognese.
Έχει πάρει το όνομα του από την πόλη της Ιταλίας, Bologna. Είναι σκυλί για όλη την οικογένεια και τα πάει πολύ καλά με τα άλλα ζώα. Μαδάει πολύ λίγο και δεν ξεπερνάει τα 5 κιλά.

American Eskimo Dog (toy).
Η καταγωγή τους είναι από την Γερμανία και ανήκουν στην οικογένεια των Spitz. Δεν ζυγίζουν πάνω από 4,5 κιλά αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μικρότερες και μεγαλύτερες "παραλλαγές".

Affenpinscher.
Φτάνει μέχρι τα 4 κιλά. Θα ακούσετε να το λένε και Monkey Terrier. Αναπτύχθηκε τον 17ο αιώνα για να διώχνει τους αρουραίους από τα σπίτια. Είναι διασταύρωση των Griffon Bruxellois (Brussels Griffon) και Miniature Schnauzer.

Yorkshire Terrier.
Η φυλή αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία για να κυνηγάει ποντικούς στους αλευρόμυλους. Σήμερα εκτρέφεται καθαρά για ζώο συντροφιάς.

Maltese.
Μία από τις πιο δημοφιλής φυλές στην πατρίδα μας. Είναι ολόλευκα και πήραν το όνομα τους από την Malta. Η παλαιότερη ιστορική καταγραφή της φυλής βρέθηκε σε έναν ελληνικό αμφορέα στην Βόρεια Ιταλία. Το βάρος τους φτάνει τα 3 κιλά.

Διαβάστε επίσης
loading...
loading...
Εάν σας άρεσε το άρθρο...κοινοποιήστε το!!!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.