Τελικά μπορεί ο σκύλος μας να πεθάνει απ’ τη θλίψη;

Τελικά μπορεί ο σκύλος μας να πεθάνει απ’ τη θλίψη;
Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες από ανθρώπους που έχουν πεθάνει μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ακόμα και μέρες λόγω της θλίψης. Η καρδιά σου πραγματικά μπορεί να “ραγίσει” και το σύνδρομο του “broken heart” υφίσταται.

Στην πραγματικότητα το φαινόμενο έχει ερευνηθεί και επιστημονικά και οι έρευνες έχουν καταλήξει πως μπορεί κάποιος να πεθάνει από τη θλίψη του. Αυτά ισχύουν για τους ανθρώπους. Για τα αγαπημένα μας κατοικίδια τι ισχύει; Είναι γνωστό πως θρηνούν όταν χάνουν την συντροφιά τους αλλά μπορούν να πεθάνουν απ’ τη θλίψη;

Πώς μπορεί, λοιπόν, ο θρήνος να επηρεάσει την υγεία του κατοικίδιού μας;

Η θλίψη επηρεάζει αναμφισβήτητα και τη ψυχολογία του σκύλου μας. Το γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα και το γεμίζει με άγχος. Επομένως, και η υγεία του δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. H στεναχώρια μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ την υγεία του κατοικίδιου ειδικά αν έχει ήδη αντιμετωπίσει μια σημαντική ασθένεια στο παρελθόν.

Οι ορμόνες του άγχους “χτυπάνε” κόκκινο και μπορεί να μην επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς τους αλλά σίγουρα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ορμόνες καθιστούν πιο αδύναμο το ανοσοποιητικό σύστημα των σκυλιών με αποτέλεσμα να μειώσουν την όρεξή τους και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση του θανάτου ενός κατοικίδιου.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους και ερευνητές ο θάνατος ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να οφείλεται στην απώλεια ενός αγαπημένου συντρόφου τους. Όπως ισχύει και για τους ανθρώπους το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά.

Τα περισσότερα σκυλιά θα θρηνήσουν αλλά θα επιβιώσουν απ’ την απώλεια ενός συντρόφου. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποσοστό το οποίο δεν μπορεί αν ξεπεράσει τον θάνατο ενός αγαπημένου ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να αντέξει την ψυχολογική πίεση και το άγχος με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά η υγεία τους σε βαθμό που να τους οδηγεί στον θάνατο.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget