Σωστή άσκηση για τον ηλικιωμένο σκύλο μου

Σωστή άσκηση για τον ηλικιωμένο σκύλο μου

Όλα τα σκυλιά, όποια ηλικία και αν έχουν, απολαμβάνουν μία όμορφη βόλτα με πολλές μυρωδιές. Αλλάζει κάτι όταν τα σκυλιά μεγαλώνουν; Πόση άσκηση είναι αρκετή και τι πρέπει να προσέχουμε;

Τα ηλικιωμένα σκυλιά (η ηλικία διαφέρει ανάλογα με την φυλή) έχουν διαφορετικές ανάγκες. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που καθορίζουν την «ποσότητα» και «ποιότητα» της άσκησης.

Το γεγονός ότι ο σκύλος μας είναι ηλικιωμένος, δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για να μην τον βγάζουμε βόλτα. Ένα σώμα που δεν κινείται, δεν μπορεί να είναι υγιές.

Η αρθρίτιδα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δυσκολεύει την κίνηση αλλά χωρίς άσκηση μπορεί να γίνει χειρότερη. Με μικρές καθημερινές βόλτες μπορείτε να διατηρείτε τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους και τους μύες του σε καλή κατάσταση.
Κρατήστε το βάρος του σκύλου σας χαμηλά. Η έξτρα πίεση στις αρθρώσεις δεν είναι ότι καλύτερο.
Μιλήστε με τον κτηνίατρο σας για αγωγή που θα βοηθήσει την κίνηση του σκύλου σας.

Τα καρδιακά προβλήματα είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε. Καθώς το σκυλί σας μεγαλώνει καλό είναι να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική αλλά θέλει προσοχή.
Τα σκυλιά με καρδιακά προβλήματα κουράζονται εύκολα. Μην πιέζετε τον σκύλο σας να τρέξει ή να πραγματοποιήσει ασκήσεις που είναι πάνω από τις δυνατότητες του. Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας.

Μία βόλτα με πολλές μυρωδιές και εικόνες είναι κάτι που επιθυμεί κάθε σκύλος, με εξαίρεση σκυλιά που έχουν περιορισμένη όραση ή Canine Dysfunction Syndrome - κάτι ανάλογο με το ανθρώπινο Alzheimer. Σε αυτήν την περίπτωση, κρατήστε τις βόλτες μικρές και τις διαδρομές «γνωστές».
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget