Συμβουλές για να σταματήσει η γάτα σας να κάνει τα τσίσα της έξω από τη λεκάνη με την άμμο

Συμβουλές για να σταματήσει η γάτα σας να κάνει τα τσίσα της έξω από τη λεκάνη με την άμμο
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι φίλοι μας μπορούν να αποφασίσουν να ουρήσουν έξω από τη λεκάνη με την άμμο τους. Η κατανόηση της υποκείμενης αιτίας είναι το πρώτο βήμα στην εξεύρεση τρόπων αλλαγής αυτής της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές αιτίες ακατάλληλης ούρησης μαζί με τις καλύτερες λύσεις:

Υποκείμενα ιατρικά θέματα

Υπάρχουν ορισμένα υποκείμενα ιατρικά ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν τη γάτα σας να ουρήσει έξω από το κιβώτιο απορριμάτων. Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι μια προϋπόθεση που μπορεί να δοκιμάσει ο κτηνίατρος σας συλλέγοντας ένα δείγμα ούρων και αντιμετωπίζοντας με αντιβιοτικά.

Οι γάτες μπορούν επίσης να έχουν πέτρες στα νεφρά ή στην ουροδόχο κύστη που προκαλούν πόνους κατά την ούρηση, με αποτέλεσμα συχνές μετακινήσεις στο κιβώτιο απορριμάτων ή ατυχήματα εκτός του κιβωτίου απορριμάτων. Ο κτηνίατρος σας μπορεί να βγάλει μια ακτινογραφία ή υπερηχογράφημα για να βοηθήσει στη διάγνωση για πέτρες.

Ο αποκλεισμός των ούρων αποτελεί σοβαρό ιατρικό πρόβλημα για πολλές γάτες, ιδιαίτερα για αρσενικές γάτες. Εάν η γάτα σας ωθείτε να ουρήσει, παράγει μόνο μικρούς όγκους ούρων ή δεν έχει καθόλου ούρα, ο κτηνίατρος σας θα πρέπει να αποκλείσει μια ουρική απόφραξη. Εάν η γάτα σας δεν μπορεί να ουρήσει, απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Τέλος, οι γάτες μπορούν επίσης να υποφέρουν από μια κατάσταση που ονομάζεται Διάμεση Κυστίτιδα στη γάτα, η οποία προκαλεί σχεδόν σταθερή φλεγμονή και πόνο στην ουροδόχο κύστη. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα επείγουσας ανάγκης και πόνο κατά την ούρηση και προκαλεί τη γάτα να προσπαθεί να ουρεί συχνά και συχνά έξω από το κιβώτιο απορριμάτων.

Εάν παρατηρείτε αλλαγές στη χρήση του κουτιού απορριμάτων γάτας σας τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για να αποκλείσετε ένα υποκείμενο ιατρικό ζήτημα.

Επιλογές λεκάνης άμμου

Αρχικά, τοποθετήστε τη λεκάνη με την άμμο κάπου που είναι εύκολα προσβάσιμο για τη γάτα σας. Λάβετε υπόψη ότι το κιβώτιο απορριμάτων πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να μπορεί να ανέβει και να βγαίνει άνετα. Ένα καπάκι στο κιβώτιο απορριμάτων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή να κάνει τη γάτα σας να αισθάνεται περιορισμένη, γι 'αυτό σκεφτείτε όταν αποφασίζετε ποιο κουτί απορριμμάτων θέλετε να αγοράσετε.

Τέλος, ο όγκος και ο τύπος των απορριμμάτων είναι σημαντικός. Οι περισσότερες γάτες προτιμούν ένα έως δύο εκατοστά από την άμμο. Εάν βάζετε πάρα πολλή άμμο, η γάτα σας μπορεί να αισθάνεται άβολα περπατώντας μέσα σε αυτήν. Υπάρχουν διαφορετικές υφές άμμου, και βρίσκοντας αυτό που η γάτα σας αρέσει καλύτερα θα βοηθήσει να ενθαρρύνετε τον γάτα σας να χρησιμοποιήσει το κιβώτιο απορριμάτων.

Καθαρισμός λεκάνης άμμου

Οι γάτες συχνά ουρούν έξω από το κιβώτιο απορριμάτων όταν αισθάνονται ότι δεν είναι καθαρό.

Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να καθαρίζετε το κουτί απορριμμάτων καθημερινά για να αφαιρέσετε τυχόν συσσώρευση κοπράνων και συσσωματωμένα ούρα. Επιπλέον, συνιστάται να αδειάζεται και να καθαρίζετε το κουτί απορριμμάτων εντελώς μία φορά την εβδομάδα, για να αφαιρέσετε υπολείμματα και να ελέγξετε τις ανεπιθύμητες οσμές.

Στρες

Η γάτα σας μπορεί να σταματήσει να χρησιμοποιεί το κιβώτιο απορριμμάτων κατάλληλα λόγω υποκείμενου προβλήματος άγχους. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στο νοικοκυριό σας, όπως η προσθήκη ενός νέου κατοικίδιου ζώου ή αλλαγές στα έπιπλα ή στις καθημερινές ρουτίνες.

Ένας καλός κανόνας είναι να έχετε αρκετά κουτιά απορριμμάτων για κάθε γάτα στο σπίτι, συν ένα επιπλέον. Μια άλλη επιλογή για την ανακούφιση από το στρες είναι να προσθέσετε ένα διαχυτή φερομόνης γάτας στο νοικοκυριό σας.

Σήμανση ούρων

Ένα άλλο ζήτημα συμπεριφοράς που συχνά προκαλεί ατυχήματα στα ούρα έξω από το κιβώτιο απορριμάτων είναι η σήμανση ούρων. Πολλές γάτες θα προσπαθήσουν να δείξουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το σήμα τους σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού.

Για να αποθαρρύνετε αυτή τη συμπεριφορά, αλλάξτε τη θέση του κιβωτίου απορριμμάτων στην περιοχή που επισημαίνουν. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε να καθαρίσετε τα ατυχήματα και να εξαλείψετε την οσμή με ένα ενζυμικό καθαριστικό. Η τοποθέτηση των φαγητών ή του νερού σε μια περιοχή όπου η γάτα σας έχει ούρηση προηγουμένως πρέπει επίσης να αποθαρρύνει αυτή τη συμπεριφορά στο μέλλον.

Εάν η γάτα σας επιμένει με αυτή τη συμπεριφορά, η καλύτερη επιλογή σας είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας ή έναν ειδικό για τη συμπεριφορά της γάτας για περαιτέρω μεθόδους ή επιλογές θεραπείας.

Συνολικά, υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για να ξεκινήσουν οι γάτες να ουρούν έξω από το κιβώτιο απορριμάτων και η αλλαγή αυτής της συμπεριφοράς μπορεί να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Το να είστε υπομονετικοί και να προσπαθείτε να κατανοήσετε την υποκείμενη αιτία θα σας βοηθήσει τελικά να δημιουργήσετε ένα πιο ισορροπημένο νοικοκυριό τόσο για εσάς όσο και για τη γάτα σας.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget