Πως θα μάθουμε τον σκύλο μας να μην τρώει ότι βρει;

Πως θα μάθουμε τον σκύλο μας να μην τρώει ότι βρει;
Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον τετράποδο φίλο μας;! Σίγουρα, να μην τον τραβάμε από το λουρί του. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό το μεγάλο λάθος. Ο σκύλος μας όταν εντοπίσει τον «απαγορευμένο καρπό» μπροστά του θέλει να τον μυρίσει και να τον δοκιμάσει. Με το να τραβήξουμε το λουρί του καταφέρνουμε να του δημιουργήσουμε μεγαλύτερη εμμονή για να το δοκιμάσει. Λατρεμένο το απαγορευμένο που λένε.

Το πως να το επιτύχουμε;Δείτε παρακάτω:

*Πρέπει να μάθουμε στον σκύλο μας την εντολή «άστο». Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με αρκετή προπόνηση στο σπίτι. Δηλαδή, βάζουμε στο μπολ του φαγητού του τροφή και με ήρεμη και σταθερή φωνή την ώρα που πάει να φάει του λέμε την εντολή «άστο». Όταν το αφήσει το επιβραβεύουμε την αγαπημένη του λιχουδιά ή με ένα χάδι. Ουσιαστικά, βοηθάμε τον σκύλο μας να αποκτήσει αυτοέλεγχο στο φαγητό.

*Στη βόλτα μας, περπατάμε με κανονικό ρυθμό, έως και αργά για να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε τον χώρο αλλά και να προλάβουμε να αντιδράσουμε αν εντοπίσουμε πειρασμούς που θα θέλει να δοκιμάσει ο σκύλος μας.

*Σταματάμε τον σκύλο μας πριν φτάσει στο φαγητό, χωρίς να τον τραβήξουμε, δίνοντας του να καταλάβει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να το γευτεί.

*Επόμενο βήμα είναι να του αποσπάσουμε την προσοχή από αυτό που θέλει να φάει, αναγκάζοντάς τον να μας κοιτάξει. Μόλις σταματήσει να το κοιτάει του λέμε με ήρεμη φωνή «άστο» και τον επιβραβεύουμε με μία λιχουδιά ή με ένα χάδι.

*Σε περίπτωση που προλάβει να το βάλει στο στόμα του πρέπει να το δελεάσουμε (ώστε να το αφήσει) με την αγαπημένη του λιχουδιά ή με το αγαπημένο του παιχνίδι.

*Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρόληψη σώζει ζωές. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του σκύλου μας. Δεν πρέπει να τον βγάζουμε βόλτα σε σκοτεινά μέρη όπου δεν μπορούμε να δούμε τι μπορεί να βρει κάτω.

*Τέλος. πρέπει να μάθουμε τον σκύλο μας να ακολουθεί πάντα δίπλα μας κατά την διάρκεια της βόλτας του και σίγουρα να μην τον πηγαίνουμε σε σημεία που στο παρελθόν είχαν ρίξει φόλες.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget