Γιατί οι γάτες λατρεύουν τα χαρτόκουτα; (βίντεο)

Γιατί οι γάτες  θέλουν να μπαίνουν στα κουτιά; (βίντεο)
Βλέπεις την γάτα σου να τρυπώνει συνέχεια στα χαρτόκουτα και δεν ξέρεις το γιατί, την ψάχνεις για ώρες κάθε φορά πριν ανακαλύψεις πως έχει μπει στο πιο παράξενο, μικρό, τετράγωνο, χάρτινο κουτί από τις μπύρες που άφησες στην κουζίνα, χωρίς να περιμένεις ποτέ πως θα χωρούσε εκεί μέσα!

Γιατί το κάνει αυτό; Εδώ θα μάθεις την απάντηση!

Οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν διευκρινίσει πλήρως το θέμα, ωστόσο, μια δημοφιλής θεωρία αναφέρει πως ο «έρωτας» που έχει το κατοικίδιο σου με τα κουτιά οφείλεται στον ένστικτό του! Κουφάθηκες; Κι όμως, μόλις βλέπει το αγαπημένο του στέκι, αυτό που το κάνει να τρυπώνει κατευθείαν εκεί, είναι το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας που νιώθει, καθώς το βλέπει σαν καταφύγιο από πιθανούς κινδύνους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, η επικεφαλής καθηγήτρια Claudia Vinke, μελέτησε τα επίπεδα στρες στις γάτες που ζούσαν σε καταφύγια ζώων. Όπως αναφέρει η ίδια, οι γάτες που είχαν μικρά χαρτόκουτα ως «σπίτια» συνήθιζαν πολύ πιο γρήγορα το νέο τους περιβάλλον, από τις υπόλοιπες.

Ένας ακόμη λόγος αυτής της «αδυναμίας» του χαριτωμένου τετράποδού σου προς τα κουτιά, είναι επειδή το θεωρεί ως ιδανικό μέρος για να κάνει «νανάκια». Μπορούν να κοιμούνται έως και 20 ώρες(!) την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς η ζεστασιά και η ηρεμία του κουτιού τις κάνει να απολαμβάνουν τον ύπνο τους.

Εκτός από τα κουτιά, θα έχεις παρατηρήσει πως η γάτα σου δεν λατρεύει μόνο τα κουτιά αλλά και τα συρτάρια, τις σακούλες, ακόμη και τα βάζα.

Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι γιατί της αρέσει να παραμένει ζεστή. Εκτός από χαδιάρα είναι και λάτρης της ζεστασιάς. Αυτή την βρίσκει συνήθως σε μικρά μέρη που της προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για να… χουχουλιάζει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Claudia, ακόμα και αν ζωγραφίσεις έναν κύκλο στο πάτωμά σου θα δεις την γάτα σου να μπαίνει μέσα σε αυτόν και να αρνείται να βγει! Και για του λόγου του αληθές….

Δείτε το βίντεο:



«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget