Γάτα και μικρά παιδιά

Γάτα και μικρά παιδιά
Όταν η γάτα έχει πλέον συνηθίσει το περιβάλλον της, μπορεί να γνωρίσει και τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Υπάρχουν, όμως, διαφορές στη διαδικασία, ανάλογα με την ηλικία της γάτας.

Γατάκι

*Πριν παρουσιάσετε παιδιά σε ένα γατάκι, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν πως είναι εύθραυστο και πρέπει να το χειρίζονται προσεκτικά. Διδάξτε τους την σωστή μέθοδο για να κρατάς μία γάτα.

*Βάλτε τα παιδιά να καθίσουν πριν τους δώσετε να κρατήσουν το αιλουροειδές. Τα γατάκια στριφογυρίζουν και μπορούν εύκολα να πέσουν από τα παιδιά.

*Ενθαρρύνετε τα παιδιά να δώσουν νερό και φαγητό στο γατάκι, για να δεθούν περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, η υγεία και η συντήρηση του αιλουροειδούς είναι καθαρά ευθύνη ενός ενήλικα.

*Η επαφή γατιού-παιδιού πρέπει να πραγματοποιείται μόνο υπό την επιτήρηση ενός ενήλικα. Τα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας 1 έως 6) θα πρέπει, για τη δική τους ασφάλεια και για την ασφάλεια του αιλουροειδούς, να έχουν ελάχιστη επαφή.

*Τα πολύ νεαρά γατάκια δεν είναι η καλύτερη επιλογή για νοικοκυριά με μικρά παιδιά. Ένα αιλουροειδές τεσσάρων μηνών ή και μεγαλύτερο είναι πιο δυνατό και πιο ευκίνητο, οπότε αντεπεξέρχεται ευκολότερα στις απαιτήσεις των νεαρών ανθρώπων.

Ενήλικη γάτα

*Πριν παρουσιάσετε παιδιά σε μία ενήλικη γάτα, σιγουρευτείτε πως καταλαβαίνουν ότι το ζώο θα αμυνθεί εάν νιώσει απειλή. Διδάξτε τους την σωστή μέθοδο για να κρατάς μία γάτα.

*Εάν τα παιδιά είναι ώριμα και υπομονετικά, ώστε να μην πιέσουν τις καταστάσεις, μπορεί το αιλουροειδές να τα γνωρίσει με τον τρόπο του, κατά τους καθημερινούς του γύρους στο σπίτι.

*Εάν χρειάζεται μία τυπική γνωριμία, δελεάστε τη γάτα να παίξει με τα παιδιά με μία μπάλα. Μην επιτρέψετε όμως το παιχνίδι να γίνει έντονο.

*Μάθετε στα παιδιά να μην επιτρέπουν στο αιλουροειδές να επιτίθεται στα άκρα τους, ούτε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

*Αποτρέψτε τα παιδιά από το να έρχονται σε επαφή με τη γάτα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του γεύματός της. Η γάτα δεν θα αντιδράσει με επικίνδυνο τρόπο, αλλά θα νιώσει ενόχληση.

*Τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν το άγαρμπο χάιδεμα, αγκάλιασμα και / ή σήκωμα, μέχρι η γάτα να νιώθει άνετα μαζί τους.

*Μην επιτρέπετε στα παιδιά να τραβάνε την ουρά της γάτας. Επίσης, μην τα αφήνετε να χαϊδεύουν την κοιλιά της. Είναι ευαίσθητη περιοχή.

*Εάν η γάτα αποφασίσει να διακόψει μία συνάντηση, μάθετε στα παιδιά να δέχονται αυτή την απόφαση και να μην την κυνηγούν.

*Εάν είναι εφικτό, κρατήστε τα μπολ νερού και φαγητού, το κουτί με την άμμο και το κρεβάτι της γάτας μακριά από τα παιδιά.

Η εκμάθηση των τρόπων επικοινωνίας των αιλουροειδών βοηθάει τα παιδιά να καταλαβαίνουν τη διάθεση της γάτας και να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget