Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί αποκαλούμε μια γάτα εφτάψυχη;

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί αποκαλούμε μια γάτα εφτάψυχη;
Προφανώς, το γεγονός ότι έχουν ακουστεί περιστατικά πτώσης γατών από ψηλούς ορόφους χωρίς τραυματισμό, έχει βοηθήσει στη διάδοση της γατίσιας ανθεκτικότητας ως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό!

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τις γάτες να επιβιώνουν μετά από πτώσεις ή συγκρούσεις; Η απάντηση βρίσκεται σε δύο στοιχεία που διέπουν όλες τις γάτες, και που ενεργοποιούνται κάθε φορά που προκύπτει κάποιο ατυχές συμβάν!

1.) Σε περιπτώσεις πτώσης, η γάτα, μιμείται τη συμπεριφορά του σκίουρου, τεντώνοντας το σώμα και απλώνοντας τα άκρα, ώστε να μοιάζει με αερόστατο. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να προσγειωθεί με μικρότερη ταχύτητα, αποφεύγοντας βαρείς τραυματισμούς.

2.) Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, οι γάτες εκπέμπουν εσωτερικούς ήχους χαμηλών συχνοτήτων, από 27 έως 44 HZ, βοηθώντας έτσι τα κόκαλα να θρέψουν όταν υπάρχει κάταγμα ή ράγισμα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γάτα Ζαζά η οποία πήδηξε από 20όροφη πολυκατοικία και επέζησε! Μάλιστα, όχι μόνο επέζησε, αλλά ξεπέρασε γρήγορα τα τραύματά της.

Μια μέρα, ο Αντρέα Νιούμαν, σε μια πόλη του Λονδίνου, καθώς μαγείρευε, άνοιξε το παράθυρο της κουζίνας για να φύγουν οι μυρωδιές.

Όμως μαζί με τις μυρωδιές, εκτός παράθυρου βρέθηκε και η γάτα του, την οποία άκουσε να νιαουρίζει 20 ορόφους κάτω, κλαίγοντας και κοιτάζοντας ψηλά στο διαμέρισμα.

Η Ζαζά έσπασε 5 πλευρά, υπέστη εσωτερική αιμορραγία, και τρύπησε το δεξί της πνευμόνι. Παρόλα αυτά, σε 2 εβδομάδες, ήταν περδίκι! Οι παραπάνω 2 λόγοι μπορούν να εξηγήσουν την επιβίωση και την άμεση ανάρρωση της εφτάψυχης γάτας!
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget