8 tips για χαρούμενες γάτες!

8 tips για χαρούμενες γάτες!
Οι γάτες είναι ζώα με ξεχωριστή προσωπικότητα. Από τη στιγμή που αποφάσισες να συζήσεις με μία έχεις την ευθύνη της.

Θα πρέπει να φροντίσεις τόσο για την σωματική όσο και για την πνευματική της υγεία. Παρακάτω σας δίνουμε μερικά απλά tips για να είστε εσείς και η γάτα σας χαρούμενη.

Microchip. Οι γάτες είναι εξαιρετικές στις αποδράσεις. Εάν θελήσουν να το σκάσουν θα βρουν τον τρόπο. Ιδίως την περίοδο που οι ορμόνες τους χτυπάνε κόκκινο. Το Microchip έχει μοναδικό κωδικό αναγνώρισης και όταν βρεθεί η γάτα σας θα μπορούν όχι μόνο να σας ειδοποιήσουν αλλά και εσείς να αποδείξετε πως η γάτα είναι η δική σας.

Υγεία. Η υγιής γάτα είναι χαρούμενη γάτα. Μην αμελείς τις επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Βόλτα. Δεν είναι πολύ συνηθισμένη εικόνα στη χώρα μας να βγάζει κάποιος βόλτα τη γάτα του αλλά δεν πάει να πει πως δεν είναι και απαραίτητο. Οι γάτες έχουν ανάγκη να βγαίνουν από το σπίτι και να εξερευνούν το περιβάλλον. Υπάρχουν ειδικά λουράκια για γάτες που θα βρείτε σε όλα τα καλά Pet Shop.

Αφήστε τες να ξύνουν τα νύχια τους. Η συμπεριφορά αυτή είναι αναγκαία για την γάτα σας. Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες επιφάνειες που η γάτα μπορεί να τεντωθεί και να απολαύσει τη διαδικασία. Είναι πολύ προτιμότερο από το να το κάνει στον καναπές σας.

Αποπαρασσίτωση. Επειδή η γάτα σας μένει μέσα στο σπίτι δεν πάει να πει πως δεν μπορεί να κολλήσει παράσιτα. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για τη διαδικασία που θα πρέπει μα ακολουθήσετε.

Ικανοποιείστε το ένστικτο του κυνηγού. Στις γάτες αρέσει να κυνηγούν. Έτσι εξασφαλίζουν την τροφή τους στη φύση. Αγοράστε παιχνίδια που η γάτα σας θα κυνηγήσει και θα πιάσει. Επίσης μπορείτε να κρύψετε τροφή σε διάφορες΄μεριές του σπιτιού και να την αφήσετε να την ανακαλύψει μόνη της. "Δουλεύοντας" για να βρει τροφή ασκείτε σωματικά και πνευματικά.

Διαμορφώστε ανάλογα το χώρο. Στις γάτες αρέσει πιο πολύ να βολτάρουν ψηλά. Θα το έχετε παρατηρήσει. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας κατασκευές σε παράθυρα και τοίχους. Εάν δεν έχετε το χρόνο μπορείτε να βρείτε έτοιμα σε Pet Shop. Σας δίνουμε μερικές ιδέες στις εικόνες παρακάτω.

Τροφή. Αποφύγετε τις χύμα τροφές και αγοράστε στη γάτα σας μία ισορροπημένη τροφή που καλύπτει τις ανάγκες της. Αποφεύγετε να τις δίνεται ότι περισσεύει από το πιάτο σας.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget