Το τελευταίο αντίο ενός χιμπατζή είναι άκρως συγκινητικό....(βίντεο)

Το τελευταίο αντίο ενός χιμπατζή είναι άκρως συγκινητικό....(βίντεο)
Αυτή είναι η Μάμα, ένας 59χρονος χιμπατζής που ήταν η μητέρα του ζωολογικού κήπου Royal Burgers στο Άρνεμ της Ολλανδίας.

Η αποικία είναι γνωστή ως η βάση της πρωτοποριακής έρευνας που περιλαμβάνει την συμπεριφορά των πιθήκων, οδηγώντας στο βιβλίο Chimpanzee Politics από τον Φρανς Ντε Βάαλ.

Τον Απρίλιο του 2016 έφτασε στο τέλος της ζωής της, άρρωστη και ανίκανη να φάει. Ακούγοντας τις ειδήσεις, ο συνιδρυτής της αποικίας και καθηγητής βιολογίας συμπεριφοράς, ο Γιαν Φαν Χόφ, επέστρεψε για να επισκεφθεί τη Μάμα και να την χαιρετήσει για τελευταία φορά. Την είχε γνωρίσει από το 1972 και οι δυο τους είχαν αναπτύξει έναν βαθύ δεσμό.

Στην αρχή η Μάμα, αδύναμη και έχοντας αποδεχτεί το κοντινό τέλος της, δεν αναγνώρισε τον Γιαν.

Όταν όμως τα καταφέρνει, τα συναισθήματα είναι σαφή για όλους και είναι απλά μια πανέμορφη εικόνα. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε τον εκπληκτικό δεσμό που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Η Μάμα πέθανε ειρηνικά μία εβδομάδα αργότερα....


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget