Έρευνα:Οι γάτες προτιμούν την ανθρώπινη επαφή από το φαγητό!

Ίσως να έχεις βαρεθεί να ακούς, από άτομα που δεν είχαν ποτέ ζώα, να σου λένε ότι οι γάτες δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα τη συντροφιά του ανθρώπου. Εσύ όμως ξέρεις πολύ καλά ότι ακόμα και η πιο ανεξάρτητη γατούλα που είχες ποτέ απολαμβάνει κάποιες ώρες της ημέρας να ξαπλώνει στην αγκαλιά σου και να γουργουρίζει.

Τώρα έρχεται μια νέα έρευνα, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, να επιβεβαιώσει ό,τι γνωρίζεις από την πείρα σου. Σύμφωνα με άρθρο των επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Behavioural Processes, οι περισσότερες γάτες προτιμούν την ανθρώπινη επαφή από το φαγητό!

Πώς κατέληξαν οι ειδικοί σε αυτό το συμπέρασμα; Πήραν πενήντα γάτες από σπίτια και από καταφύγια και τους στέρησαν για λίγες ώρες την τροφή, το παιχνίδι και την ανθρώπινη παρουσία. Στη συνέχεια, έφεραν σε επαφή τις τετράποδες εθελόντριες με τέσσερα διαφορετικά ερεθίσματα: ανθρώπινη παρέα, φαγητό, μυρωδιές και παιχνίδια.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, η πρώτη επιλογή των αιλουροειδών ήταν η ανθρώπινη παρέα. Περίπου οι μισές προτίμησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους παρά να εκτεθούν σε οποιοδήποτε άλλο ερέθισμα, ενώ μόνο το 37% επέλεξε το φαγητό. Αυτό παρατηρήθηκε και στις γάτες των καταφυγίων και στις οικόσιτες.

Φυσικά, απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω συμπέρασμα. Το σίγουρο είναι ότι οι γάτες, ως πιο ανεξάρτητες από τα σκυλιά, είναι παρεξηγημένα ζώα. Ωστόσο μπορεί να μην επιζητούν την ανθρώπινη συντροφιά όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά φαίνεται να την έχουν, τελικά, ανάγκη.

Συνέχισε λοιπόν να χαϊδεύεις και να καλομαθαίνεις τη γατούλα σου χωρίς να ακούς τι λένε όσοι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να αναπαράγουν στερεότυπα.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ακολουθήστε μας στο twitter
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget