Το φαινόμενο Ελ Νίνιο ενδέχεται να χτυπήσει φέτος

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο συνδέεται με ξηρασίες και πλημμύρες, υπάρχουν πιθανότητες που κυμαίνονται μεταξύ του 50 και του 60% να εκδηλωθεί ξανά φέτος, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα, αναθεωρώντας την εκτίμηση που είχε κάνει πριν από δύο μήνες.

«Οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στον απώτερο ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό αυξήθηκαν στους 2,0° Κελσίου κατά μέσον όρο κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, προκαλώντας πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις και εκτροπή των αληγών ανέμων από τα Νησιά Γκαλαπάγκος προς τις ακτές του Ισημερινού και του Περού», ανέφερε ο ΠΜΟ σε μια ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η τελευταία φορά που εκδηλώθηκε το φαινόμενο Ελ Νίνιο ήταν το 2015-2016. Το φαινόμενο έχει συνδεθεί από τους επιστήμονες με την επιδείνωση των ξηρασιών στο Κέρας της Αφρικής, τη λεύκανση των κοραλλιογενών υφάλων, αλλά και την εξάπλωση του ιού Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, στη Λατινική Αμερική πριν από δύο χρόνια, υπενθυμίζει ο ΠΜΟ.

Η εκπρόσωπος του ΠΜΟ Κλέαρ Νούλες δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο φέτος.

Ο οργανισμός υπενθύμισε πως οι προβλέψεις που γίνονται πριν από τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά κανόνα έχουν μικρότερο βαθμό αξιοπιστίας.

Πηγή: newsbeast.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget