Τα κατοικίδια.... σου διώχνουν το άγχος!

Το άγχος κάνει κακό στην υγεία, στο σεξ, στη διάθεση, στα πάντα. Μην το επιτρέπεις. Ανάλαβε δράση!

Ξυπνάς πριν χορτάσεις ύπνο... Χτυπάει το ξυπνητήρι και το μισείς. Πάντα θέλεις λίγο παραπάνω. Σηκώνεσαι τελευταία στιγμή και τρέχεις. Πανικός. Ετοιμάζεσαι. Τρέχεις. Κολλάς στην κίνηση. Θα αργήσεις.

Αν μοιράζεσαι το σπίτι σου με ένα κατοικίδιο, θα συμφωνήσεις ότι είναι ο καλύτερος σύντροφος. Τα κατοικίδια προσφέρουν θεραπεία σε πολλά επίπεδα. Από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Πώς μπορεί ένα κατοικίδιο να σε βοηθήσει όσον αφορά το άγχος σου;

1. Ανιδιοτελής φιλία

Δεν ζητά τίποτα, δεν σε κρίνει, σε αγαπά όπως είσαι. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη σχέση σας, όπως για παράδειγμα παρεξηγήσεις ή ζήλιες. Αυτό είναι καθησυχαστικό όταν αισθάνεσαι φοβισμένος ή ανήσυχος. Μπορείς να τους εκμυστηρευτείς τα μυστικά σου και τις πιο βαθιές σκέψεις σου χωρίς φόβο.

2. Ευθύνη και τη ρουτίνα

Για έναν άνθρωπο που κυριεύεται από άγχος και του οποίου τα συναισθήματα είναι εκτός ελέγχου, η αίσθηση της ρουτίνας και της ευθύνης ενός κατοικίδιου μπορεί να δώσει στόχο, συγκέντρωση και σκοπό στη ζωή του.

3. Περισπασμός

Ο πιο γνωστός τρόπος για να πολεμήσεις το άγχος είναι να δημιουργήσεις περισπασμούς, δηλαδή πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχαστείς. Το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο είναι ένας τρόπος. Παίζοντας με το ζωάκι σου είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος να ενισχυθεί η διάθεσή σου και να ξεχάσεις ό,τι σε αγχώνει.

4. Μπορούν να σε κρατήσουν σε επαφή με την πραγματικότητα

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άγχους, τα ζώα αντιλαμβάνονται την κατάστασή σου και θα προσπαθήσουν να σε συνεφέρουν κρατώντας σε σε επαφή με την πραγματικότητα. Ένα παράδειγμα είναι ο σκύλος που θα αρχίσει να σε γλείφει ενεργοποιώντας έτσι τις αισθήσεις σου, που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Μπορεί, επίσης, να διαπιστώσεις ότι το χάιδεμα του κατοικίδιού σου σε βοηθά να χαλαρώνεις.

5. Μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης

Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που συνδέεται με τα επίπεδα του άγχους. Σε μελέτες, τα επίπεδα της κορτιζόλης αυτιστικών παιδιών μετρήθηκαν πριν την απόκτηση ενός σκύλου, κατά τη διάρκεια του χρόνου που είχαν ένα σκύλο και αφότου ο σκύλος έφυγε από το σπίτι τους. Υπήρξε μία σημαντική μείωση της κορτιζόλης, σε σύγκριση με πριν και μετά.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget