Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σήμερα είναι η μέρα τους...

Σήμερα γιορτάζουν αυτά τα αγέρωχα και περήφανα πλάσματα που ζουν όλη τους τη ζωή στους δρόμους, κάνοντας αγώνα για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και για να αποφύγουν την άδικη κακοποίηση από διάφορους ασυνείδητους.

Στις μέρες μας, υπολογίζεται ότι 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη με την ευκαιρία της 4ης Απριλίου Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων η οποία καθιερώθηκε το 2010.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο Επίτροπος αναφέρει ότι “στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει, κινητοποιήσει και να δώσει ελπίδα στα απανταχού αδέσποτα ζώα αλλά και να τιμήσει όλους τους φιλόζωους οι οποίοι έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα”.

Καταλήγει με το σχόλιο του Ινδού πολιτικού και στοχαστή, Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είπε πως «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».

Ας σκεφτούμε όλοι πως μπορούμε να κάνουμε τη σύντομη ζωή τους λίγο καλύτερη...

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget